Усилията на ГЕРБ са концентрирани в посока на това, какво да се направи, за да продължи развитието на България да бъде устойчиво, както в последните години, заяви в интервю за „Неделя 150“ председателят на 43-тото Народно събрание Цецка Цачева.
"Това, което казва ГЕРБ в своята програма, е следното: Като отчитаме ръста в икономиката, възможността в рамките на един мандат БВП да стигне 120 млрд лева, е съвсем реалистично за нас да бъде повишен ръстът на средната работна заплата и тя да достигне около 1500 лева, и минимална работна заплата около 650 лева. Никъде и по никакъв начин в нашата програма няма число, което да обвързва пенсиите, защото за нас размерът на пенсията не е самоцел и трябва да се разглежда с останалите финансови възможности на държавата. Ясно е едно – тогава, когато растат доходите, съответно повече средства ще влизат в социалното осигуряване и ще има възможност за повишаване на пенсията", каза цачева.

В момента пред ГЕРБ не стои въпросът за коалирането, а успешното представяне на платформата на партията, но все пак и ДПС, и ДОСТ, не са от партиите, които са се припознават от членовете на ГЕРБ като бъдещи партньори, каза Цачева и определи коалиционно управление между ГЕРБ и БСП като невъзможно.

Тя коментира, че ГЕРБ се готвят активно за предсрочните парламентарни избори на 26 март. "Ние подценихме президентските избори. В момента сме мобилизирани и сега текат събранията по места за номинации за депутатските листи, продължаваме да работим по програмата. Водещите приоритети са бъдещето на България – така, както ние го виждаме – отговорно и без гръмки обещания", каза Цачева.

Премиер в правителството на ГЕРБ може да бъде само Бойко Борисов, заяви Цачева" ГЕРБ има лидер в лицето на премиера Борисов - премиер с мандата 2009 – 2013-та година и в мандата на 43-тото Народно събрание 2014-2017-та година, така че тук не очаквайте изненади от нас. Търсете ги по посока на други партии. За нас министър-председател може да бъде само Бойко Борисов", каза бившият председател на Народното събрание.