Терористичният акт в Ница е поредната ужасяваща и безкрайно болезнена среща със страданието и болката, посочи председателят на парламента Цецка Цачева в съболезнователни писма до председателите на Сената и Националното събрание на Франция. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. 
Председателят на Народното събрание изпрати съболезнователни адреси до председателя на Сената Жерар Ларше и до председателя на Националното събрание Клод Бартолон. 

"Дълбоко скърбим за невинните жертви, но наред със солидарността и съпричастността трябва да кажем и нещо повече – нужни са без отлагане нови политически действия, без отлагане трябва да се изправим заедно в борбата срещу тероризма", заявява Цецка Цачева. 
"България решително осъжда това варварство, което е грубо посегателство не само срещу френската страна, но и срещу целия демократичен свят", пише председателят на парламента. 

"Франция е потопена в сълзи, но аз вярвам, че една велика нация ще намери сили за отпор на бруталния тероризъм и кървавото варварство, белязало националния празник на Франция", се посочва още в съболезнователните адреси. 

Припомняме, че терорист с камион се вряза в тълпа във френския град Ница и в продължение на 2 километра помиташе хората, изпречили се на пътя му. Най-малко 80 души са загинали при атаката.  Шофьорът е бил застрелян на място. В момента се водят следствени дейности. При нападението има един леко ранен българин.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА УЖАСА В НИЦА!