Трябва да се направи плавен преход от управление в управление след сформирането на ново правителство и служебен кабинет, за да не се чувства сътресение. Това коментира Цвета Караянчева, заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ.
Тя каза още, че всяка политическа криза или противопоставяне на властите води до дестабилизация на обществото и отправя притеснителни сигнали към българските граждани, информира "Фокус". 

„Имаме два месеца, през които трябва да обясним на българските граждани защо подадохме оставка, къде сгрешихме, защо не успяхме да спечелим допълнително доверие и да обясним какво ще направим оттук нататък, за да заслужим техния вот, както и да ни дадат за трети път възможността да бъдем най-голямата парламентарна група и в 44-то Народно събрание. Имаме доста работа за тези два месеца, но аз мисля, че когато си открит с хората, когато си при тях и говориш честно, няма от какво да се страхуваш. Все пак ние никога не сме били за власт на всяка цена. Властта е тогава, когато българските граждани ти я дават и когато те кажат, че ти нямат повече доверие, ти трябва да я дадеш без да правиш уговорки“, коментира Цвета Караянчева.

Тя допълни, че институциите трябва да се уважават и президентът е човекът, който трябва да вдъхва уважението към тях и да го възпитава.