ПГ на ГЕРБ ще има специално изявление, за да представи окончателна позиция и становище във връзка с това дали да се подкрепи евентуален нов кабинет в рамките на този парламент.  Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
„От всичко това, което се случва днес в пленарна зала, начина, по който се дискутираха някои от текстовете за бюджета, повярвайте, че ПГ на ГЕРБ е доста обезпокоена”, каза още той, цитиран от „Фокус”.

По-рано Нова телевизия съобщи, че депутатите от групата на ГЕРБ се събират на заседание, на което най-вероятно ще решат дали да подкрепят ново правителство в рамките на този кабинет. 

Както БЛИЦ информира ексклузивно по-рано днес решението на шефката на БСП Корнелия Нинова да подкрепи колегите си от Патриотичния фронт, които настояват за по-високи пенсии е довело до драматична развръзка в парламента, научи БЛИЦ.
Заради очертаващата се топла връзка БСП - ПФ, от ГЕРБ моментално са изтеглили подкрепата си към кабинет, предложен от националистите.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ