Президентите на ЕС и на България Доналд Туск и Румен Радев вдигнаха червен картон на пропагандната акция, която менторите на Фабриката за фалшиви новини Иво Прокопиев, Цветан Василев, Огнян Донев и Сашо Дончев се опитаха да организират срещу България, пише "Монитор".

Те отказаха да участват в пропагандния форум, организиран от обслужващия само интересите на задкулисието у нас Съюз на издателите в България. Акцията бе организирана вчера, навръх срещата на лидерите на ЕНП и днешната среща на върха на лидерите на ЕС в София, от СИБ заедно с „Репортери без граници“ и ENPA (Европейската асоциация на издателите на вестници).

Тя бе представена под прикритието на форум за свободата на словото, но истинската цел на мероприятието бе не да се идентифицират проблемите на медиите и журналистите в Европа, а да се легитимират задкулисието у нас и ръководената от него Фабрика за фалшиви новини и формиращите я медии едва ли не като единствените пазители на свободата на словото и качествената журналистика.

Цялата новина четете само в Агенция Монитор.