„30% е шансът да имаме постоянно правителство два-три месеца и 70% шанс да имаме директно служебно правителство и избори през юли.“ Тази прогноза направи в интервю за БНР икономистът Владимир Каролев.

„Абсолютно не е вярно, че ако не дадем Плана за развитие до края на април, тези пари ще бъдат загубени. Много легенди се разказват за този план“, изтъкна Каролев в предаването „Преди всички“.

ГЕРБ с мълниеносна реакция за бомбата на Слави, че връща мандата!

Една от легендите според Каролев е, че „тези пари ще ни извадят от кризата“.

Той уточни, че основните пари от този план са предвидени за 2023-2024 година. По думите му пари ще започнат да идват късното лято и началото на есента.

„Няма нищо страшно Планът да се вкара от служебно правителство, ако има такова“, смята той.

Относно допълнителните 50 лева за пенсионерите Каролев отбеляза:

Извънредно! Слави обяви предложението си за премиер, който ще върне мандата на секундата!

„Това беше начин на предизборно подкупване. /…/ Това е една от най-погрешните грешки. /…/ Пенсионер с 1300 лева взима 50 лева на месец и пенсионер с 300 лева и той взима 50 лева на месец. Не трябва да бъде продължавана тази мярка до края на годината.“
Налага ли се актуализация на бюджета?

Не е наложително точно сега да има актуализация на бюджета, категоричен е Владимир Каролев. Има достатъчно голям фискален резерв. Ако се наложи, може да се вземе заем от международните капиталови пазари, поясни той. По думите му винаги могат да се вземат пари от държавния резерв, просто трябва да спрат да се харчат пари от него за това, което не е необходимо.

„По-важното нещо за държавния бюджет е депутатите да не се правят на популисти.“