Нямаме председател на СОС, защото няма мнозинство в Съвета. Нямаме мнозинство, защото тези, които спечелиха изборите, не могат да си спечелят подкрепа. 

Това заяви в ефира на БНТ бившият председател на СОС и настоящ общински съветник от ГЕРБ Георги Георгиев.

"Терзиев спечели София с ключовата и голяма подкрепа на Борисов. Урокът на хората е, че първата група трябва да понесе тежестта и да намери подкрепа. ГЕРБ също нямаше мнозинство предишния общински съвет, но намери подкрепа. В крайна сметка след изборите, ако кметът е десен преди изборите, рекламира се като десен преди изборите, получил е подкрепа от най-голямата дясна партия - ГЕРБ по време на изборите, то той трябва да се определи какъв ще е - ляв или десен", каза Георгиев. 

Тогава обаче водещата Надя Обретенова се намеси:

"Мисля, че аз нещо се обърках или вие. Чух, че казвате "настоящият кмет г-н Борисов, а той е Терзиев"", опита се да го поправи тя, но всъщност грешката бе нейна и Георгиев повтори тезата си.

По думите му ПП-ДБ не са си изпълнили заявката, че ще имат 31 общински съветници, а са спечелили едва 23-ма. 

Няма как да подкрепим Борис Бонев, който казва, че не иска да има нищо общо с ГЕРБ. Как да го подкрепим? Председателят на СОС не е като златната арка, която сложиха пред "Александър Невски". Днес го слагаме, хората негодуват, и го махаме", каза той. 

"Общинският съвет трябва да има ясно мнозинство, обединено около ценности. Същите, които ние представихме на хората. Пример давам за лява мярка, която не можем да подкрепим, който и да бъде председател на СОС. Идеята е да се дават пустеещите апартаменти на хората в столицата под наем. Това е недопустимо", категоричен е той.

"Много проекти са под риск, затова е важно, когато се явяваш на избори, после да можеш да каже 2 и 2. Борис Бонев спира прогреса като магаре на мост. Той спира диалога", смята Георгиев. 

Той бе категоричен, че не може Григорова да е предложение за шеф на СОС, защото не мисли, че е правилно хора, които в изборите са били категорични противници и са се нападали, сега да се подкрепят в това отношение. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук