С и без НФСБ ще вървим напред. Ние сме се споразумели. Когато си се разбрал, се държиш мъжки, не като ощипана мома. Това заяви в сутрешния блок на bTV лидерът на „Атака“ Волен Сидеров по повод критиките на Валери Симеонов към правителството на Бойко Борисов и предстоящата среща между Патриотичния фронт и ГЕРБ.
 
„Можем и без други министри, без други вицепремиери. Важно е това, за което сме се споразумели – програма за управление на България“, подчерта Сидеров.
 
Той изтъкна, че Симеонов като лидер на НФСБ сам нарушава коалиционното споразумение, като се „събира на тайна среща да решава дали да остава във властта“.
 
По повод твърденията, че Борисов управлява еднолично, Сидеров припомни назначенията на Кирил Войнов и други подобни, които били по предложения на вицепремиера Симеонов.
 
Лидерът на „Атака“ заяви, че ще настоява Цветан Цветанов и министрите на ГЕРБ да кажат дали премиерът управлява еднолично, „с палка в ръка“.
 
Сидеров подозира, че изказванията и действията на Валери Симеонов са „изнудване или предотвратяване на някаква лоша новина за самия вицепремиер“. „Чувам, че за постове настоява. Ако това е начин да си извоюва министерски пост, аз съм против. Или на овакантените, или някакъв друг. Ние знаем за неговата титанична битка с министър Ангелкова“, посочи той.
 
„Как ще поеме отговорност вицепремиерът Симеонов за това, че набеждава един от министрите в престъпление, а компетентният орган казва, че няма престъпление?“, попита лидерът на „Атака“.
 
„Аз не съм рушител. Аз искам нещата да вървят“, отговори той на въпроса дали призовава Валери Симеонов да подаде оставка от правителството.
 
„С Борисов може да сме били във всякакви отношения, стиснали сме си мъжки ръка и имаме споразумение“, каза още Сидеров. „Не да се крием по хотели и на тайни сбирки да решаваме“, добави той.
 
„Не може да казваш, че правителството се управлява еднолично. Тогава какво правиш в него? Излизай, напускай, започвай партизанска война, ако искаш. Но не може да си в него и да казваш, че това е лошо“, каза той по адрес на Валери Симеонов.
 
„Няма нарушена комуникация, има Радини вълнения от страна на НФСБ, които се държат като ощипана мома“, коментира още Сидеров.  
 
Той увери, че не е заявявал амбиция за министерски пост. „Моята роля е по-добра в парламента и като човек, който знае какво е в политиката“, смята той.