За първи път Европейският съюз удари сериозен шамар по зелените партии у нас и по провъзгласилите се партийци и природозащитници Тома Белев, Андрей Ковачев, Петко Цветков и тяхната коалиция "За да остане природа в България".

Само премиерът Бойко Борисов и няколко министри още продължават да им се връзват, да им обръщат внимание и да се поддават на рекета. Европейският парламент вчера отхвърли петицията на зелените, прокарана от предателя Радан Кънев срещу спирането на магистрала "Струма".

По този начин ЕС ясно показа, че не иска да стопира развитието на България и регионите. Защото без пътища и развита инфраструктура няма икономика, бизнес, работни места, заплати.

Текстът на петицията на Радан Кънев беше пълен с манипулациите на „зелените“ как аутобанът ще разруши природата в дефилето и затова не трябва да минава оттам. С подлагането на петицията на гласуване Радан Кънев обслужи интересите на български „екологични“ неправителствени организации, които имат бизнес в района на Кресненското дефиле.

Те са му част и от политическата коалиция - "Демократична България". В нея за първи път влизат десни и леви, защото навсякъде по света и в ЕС зелените партии са леви, а у нас и бивши комунисти.

Инициатор на петицията беше Зорница Стратиева, кандидат за общински съветник от листата на „Демократична България“ в Перник на местните избори. Тя е секретарка на Тома Белев в сдружение „Асоциация на парковете в България“, който влезе в Столичния общински съвет от „Демократична България“.

Белев и „Зелените“ повече от 10 години се опитват да провалят изграждането на АМ „Струма“ в района на Кресненското дефиле.

А докато „еколозите“ работят срещу аутобана, Радан Кънев е назначил за свой акредитиран сътрудник в Европарламента Зарица Георгиева – в момента тя е в Националния съвет на „Зелено движение“, политическата формация на „еколозите“.