Трима тайни свидетели има по делото срещу групата за телефонни измами, която бе разбита при спецакция тази седмица. Те разказват за дейността на бандата, чийто лидер е Борислав Димитров, известен като Бобито, информира bTV.

Както БЛИЦ първи съобщи, всички задържани след спецакцията срещу „ало” мафията в Горна Оряховица остават в ареста. Те получиха обвинение за участие в организирана престъпна група. Наказанието по закон е от 3 години до 10 години затвор.

Според съда, има достатъчно доказателства за това, че са извършили престъпленията, за които са обвинени. При разследването са използвани СРС-та – телефоните на задържаните са подслушвани,а на някои от тях и следени. 

Николай Николов е сочен за логистик на групата. Като доверен куриер е заподозрян Георги Василев от Горна Оряховица. Като помагачи са обвинени семейство Първанови – майка, баща и дъщеря от София. В записите са описани разговори за предаване на пратки и пликове пари.

314 хил. лв., 24 хил. долара и близо 30 хил. евро, както и множество златни накити – толкова групата е прибрала от една от жертвите – столичанката Жасмин Куртева. Според съда, става дума за сума от над половин милион лева, взети само от нея. Няколкостотин хиляди са взети от друга възрастна жена от София – Виолета Ларсен. Нейните показания днес бяха добавени към делото срещу групата.

Борислав Димитров – Бобито, сочен за организатор на групата, се представял за инспектор Кръстев като въвеждал в заблуждение жертвите, че помагат на полицията. Някои от възрастните хора дали 800 хил. лв., а други дори 1 млн. А трети – за да съберат парите дори са продавали и прехвърляли имотите си, съобщава Нова телевизия.

Шестимата задържани в Румъния, сред които е и Борислав Димитров, ще бъдат екстрадирани до около 2 месеца.

От съда са категорични, че групата е опасна за обществото.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ