През лятото на 2020 г. тази история гръмна в цял Китай. 55-годишният Сюй Гуоли от Ханчжоу е дал няколко телевизионни интервюта, в които твърдял, че съпругата му Лай Хуели е изчезнала.

Мъжът казал, че тя е напуснала дома си, докато той е спял, и умолявал да я намерат, като обявил награда от 100 хиляди юана (около 12 700 евро).

16 дни по-късно обаче той се превърнал в основен заподозрян в убийството й, пише South China Morning Post.

Служителите на реда претърсвали многоетажната сграда в продължение на две седмици, проверили 38 камиона за боклук и прегледали 6000 часа кадри, преди да установят, че жената не е напуснала къщата и открили нейно ДНК.В резултат на това Гуоли бил задържан и той признал за убийството. Във фаталния ден злодеят вкарал в организма на жена си лекарства, запечатал устата й с тиксо и я удушил.

Но той не спрял дотук. Извергът разчленил трупа на жертвата, прекарал го в месомелачка и хвърлил част от останките в боклука, а някои от тях пуснал в тоалетната.

Сюй Гуоли се запознава с бъдещата си съпруга още през 1988 г., през 2008 г. се женят, като на двойката се родила дъщеря, а те имали деца и от предишни бракове.

В съда мъжът се оплакал, че съпругата му не му позволявала да се намесва в процеса на обучение на дъщеря им, записала на свое име двата им апартамента, не уважавала съпруга си и го наричала безполезен.Според Гуоли той дори е обмислял да се самоубие, но не е посмял. Той също така казал, че обича жена си и е разочаровал семейството си.

"Обичах я и я мразех. Да я убия бе единственият изход. Сега е безполезно да се каже, че съжалявам за това, но нямам какво друго да кажа, освен "Съжалявам за това", казал е съпругът убиец.

13-годишната дъщеря на двойката е написала писмо до съда, в което моли Гуоли да не бъде осъждан на смърт, тъй като той бил много любящ баща и тя иска да има поне един родител. Очаква се скоро съдът да постанови каква ще е  присъдата на Гуоли.

Превод и редакция: БЛИЦ