Както БЛИЦ съобщи ГДБОП и областна дирекция Враца провеждат акция срещу организирана престъпна група. Новината оповести пред bTV главният секретар на МВР Младен Маринов.

"В ранните зори е започнала, има задържани лица, извършват се претърсвания, събират се веществени доказателства", посочи той. 

Патрулите на униформените са разположени на всички изходи на града, освен на този за Монтана, а също има и на главни булеварди.
​Според пърноначални данни ударът е насочен срещу група, която се е занимавала с престъпна дейност, лихварство и разпространение на наркотици. По данни на очевидци на операцията, органите на реда са спирали и проверявали само джипове. От МВР ще предоставят повече информация след приключване на акцията. 

Припомняме, че миналата седмица при мощна спецакция отново на ГДБОП бе разбита бандата за рекет и лихварсктво на Цветелин Ценов-Квиц, които бяха оставени от спецсъда за постоянно в ареста. Един от аверите на Квиц, Цветан Тинчев, по-известен като Ландърса, все още се издирва. Възможно точно Ландърса да е сред арестуваните


Вижте първи снимки от акцията: