След като удушил 49-годишната си приятелка, сливналията Тончо хвърлил трупа й от 7-ия етаж на апартамента си, пише "Труд", позовавайки се на източници от обвинението.
 

Сигнал за случая е получен около 22 часа в събота. Изпратеният на място патрул открил безжизненото тяло на жертвата до блок 22 в сливенския кв. "Дружба".

Криминалистите открили извършителя в апартамента му. Той заключил входната врата на жилището си и вече започнал да почиства следите от отвратителното престъпление. Отказал да отвори. Наложило се да разбият вратата.

На място пристигнал психолог, тъй като убиецът заплашвал, че ще сложи край на живота си. По-късно, когато бил отведен в ареста, направил пълни самопризнания.

Ужасяващи подробности около убийството на жена, което смрази Сливен 
 
Приятелката му била от Търговищко. Имала си семейство. На фаталната дата гостувала на сливналията, който имал романтично увлечение към нея. Скарали се. Мъжът се ядосал, когато любимата му заявила, че има намерение отново да замине на гурбет в чужбина. Избухнал скандал. Мъжът изпитал дива ревност и яд. И посегнал на жената.

По-късно уверявал полицаи, че не помнел как е станало всичко - как я убил и хвърлил през балкона.
 
В жилището са открити веществени доказателства за тежкото престъпление и извършителя. Ще бъдат назначени експертизи, включително и съдебно-психиатрична. Засега убиецът е задържан за 72 часа с разпореждане на Окръжната прокуратура.

Предстои да бъде внесено в Окръжния съд искане на Тончо Г. да бъде наложена мярка "задържане под стража".

Работата по случая продължава.

Съседи на Тончо споделят, че доста по-възрастният мъж се е запознал с жертвата, която имала семейство в родния си град, докато работели в Гърция. Между двамата припламнала любовна искра и започнали често да се виждат. Взаимоотношенията им станали особено близки и дори тръгнали разговори тя да се разведе и двамата да сключат брак, пише "Телеграф". 

През последните месеци обаче станало нещо, жената си събрала багажа и се върнала при своите. Това вероятно е озлобило сливанията, който при последния разговор решил да сложи край на връзката. 

Работещи по разследването дават да се разбере, че убийството е в резултат на дива ревност. 

При разпита Георгиев споделил, че не можел да си представи живота си в бъдеще без любимата и отказът да се разведе и двамата да се венчаят го довел до лудост. Не си спомнял как точно са се сборили, знаел само, че в един миг тялото на жената "омекнало" в ръцете му. Хвърлил я през прозореца в състояние на амок. 
 
От началото на годината досега в Сливен и областта бе регистриран антирекорд в броя на най-тежкото престъпление срещу личността. Бяха извършени пет убийства и един опит за убийство. Опитът за убийство стана преди дни.

Извънредни новини за жестокостта в центъра на Нова Загора
 
Мъж от Нова Загора намушка с нож съпругата си в центъра на града, пред административната сграда, където жената работи. След това заби острието в тялото си. Съпругата оцеля благодарение на лекарите-специалисти от областната болница, но все още е в тежко състояние. Мъжът й също бе в тежко състояние.

Той сложи край на живота си в завторническа болница.