Убитият полицай Добромир Лазаров работел от дълго време в МВР, разказаха негови съседи. Той живеел в Сопот и бил районен инспектор в РПУ-Калрово. Отговарял за селата Кърнаре и Христо Даново. Преди години бил командирован и на границата по време на бежанската криза.
Бил разведен и в момента живеел на семейни начела с учителка. Само преди няколко седмици двамата били на екскурзия в Сърбия, пише "Труд".  

Според съседи преди години Лазаров имал спор и с настоящия съпруг на бившата му жена.

Припомняме, че военен младши сержант от бригада “Специалните сили” в Пловдив закла полицай при спор за любовта на негова колежка от Районното управление на МВР в Карлово. Кървавата драма от ревност се разигра около 1 ч вчера на улица в пловдивския квартал “Кючук Париж”. Разследването по случая пое Военната окръжна прокуратура, а районът през целия ден остана блокиран от патрули на Военна полиция.

В късния час командосът Ангел Желязков и 32-годишната му приятелката Люба Алексова, дознателка от полицията в Карлово, се прибирали в дома си на ул. “Болград”. Дошли си с БМВ, което карала жената, тъй като сержантът бил солидно почерпен. Когато паркирали автомобила и слезли, от тъмното изскочил Добромир Лазаров – районен инспектор, колега на Люба. След няколко разменени обиди, двамата мъже се хванали гуша за гуша. Ангел извадил нож и го забил няколко пъти в гърдите на съперника си. Тежко раненият полицай бил откаран в болница, където издъхнал. Една от раните била в сърцето му.

Според пловдивски сайтове Добромир бил влюбен в младата дознателка, постъпила в РПУ-Карлово преди около година и два месеца. Люба живеела от 4-5 години с военния Ангел, но точно в онзи период двамата се били разделили и тогава тя започнала връзка с Добромир.

Каквито и чувства или отношения да е имало между полицая и дознателката, те били пазени в тайна.

Люба и Ангел се събрали отново, а Добромир също живеел с приятелка, която е учителка.

Основната версия на военните прокурори е, че Добромир е дошъл при Ангел да се разберат “като мъже”, но не се изключваше и вероятността Люба да го е потърсила за помощ, или да му се е оплаквала, че военният я тормози. След кървавата саморазправа хубавата полицайка остана задържана за разпити.

72 часа арест
Военният заплашен от доживотна присъда Младши сержантът от “Специалните сили” в Пловдив Ангел Желязков е обвинен за умишлено убийство по особено мъчителен за жертвата начин. Задържане е за 72 часа в ареста. Това съобщиха вчера от Пловдивската военно- окръжна прокуратура. Според Наказателния кодекс Желязков може да получи от 15 до 20 г. затвор и дори доживотна присъда без право на замяна. Според съседи от блока Ангел е кротък и добър човек. Той бил домоуправител и за тях няма обяснение защо е ходел въоръжен с нож и в случая се е стигнало до убийство. Други обаче твърдят, че е пиел и се е правел на Рамбо.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ