Дружеството "Телетол" АД не предоставя услуги за плащане на пътни такси – е-винетки и тол, и не извършва никакви дейности, възложени от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

То е вписано в регистъра на Националните доставчици на услуги (НДУ), поддържан от АПИ, но няма влезли в сила договори. АПИ прави това уточнение по повод неточни информации в медиите относно ареста на представители на дружеството, заявиха от Агенция "Пътна инфраструктура". 

"Телетол" АД имаше сключени два договора с  АПИ, съгласно действащите до 29 ноември 2019 г. общи условия, определящи правилата за продажба на е-винетки и тол от НДУ.

Договорът за събиране на винетни такси е прекратен, защото не е постигната оперативна съвместимост с електронната система, а този за тол –  не е подписан от "Телетол" АД, съгласно промяната в Общите условия от 29 ноември 2019 г. и новите правила.

БЛИЦ уточнява, че фирмата е свързана с певицата Лиляна Деянова - ЛиЛана, която вчера бе задържана при спецакция в столицата. Предполага се, че тя е подставено лице на Васил Божков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!