Истинското привличане се случва в съзнанието ни. То ни интригува, вълнува и ни изпълва с любопитство, което далеч надхвърля повърхностните физически аспекти на живота ни като вида на лицето, очите и тялото ни.

Съществува културен предразсъдък, който ни кара да вярваме, че всичко красиво е добро и че физически привлекателните хора крият удивителни лични качества.

С напредването на възрастта обаче и с добиването на повече опит, разбираме, че това съотношение невинаги е вярно. Осъзнаваме също, че в действителност е по-емоционално и значимо да успеем да изпитаме друг вид привличане, при което две съзнания си хармонизират в удоволствията, ценностите и плановете си.

В днешната статия обаче искаме да останем в тази сфера, която обхваща обикновената физическа „сила на привличане“. Може да практикувате различни методи, за да бъдете по-привлекателни, използвайки поредица от любопитни стратегии, достъпни за всеки.
Ето пет психологически трика, които ще ви помогнат да го постигнете.

1. Истинското привличане се крие в самочувствието. Бъдете истински!
Хората, които са уверени в себе си, пленяват и привличат останалите. Тази сигурност и самочувствие обаче не бива да преминават в гордост или нарцисизъм.
Истинската самоувереност е, когато познавате себе си и силните си страни. Запознати сте също и с границите си. Освен това имате способността да ги приемате и да се опитвате да ги подобрявате ежедневно.
На свой ред самоувереността се подхранва с други основни и съществени величини.
Сред тях са високото самочувствие, позитивната самонагласа и комбинацията, включваща определени видове смирение, позволяващи ни да бъдем по-отворени към света и по-близки едни с други.
Истинската магия е в баланса на тези аспекти.

2. Бъдете единствени по рода си
В свят, изпълнен с почти еднакви хора, е привлекателно да бъдете различни. Понякога обаче много от нас мислят, че различието ни кара да бъдем откъснати, критикувани и дори изолирани от самото общество.
Например, ако носът ви е крив или пък сте с наднормено тегло, това може да ви попречи да придобиете самоувереност, за да привличате останалите. Същото важи и ако лицето ви не е симетрично или ако сте твърди високи или твърде ниски.
Всички тези различия обаче трябва да бъдат придружени от самоувереност.
Покажете на света, че сте уникални, единствени по рода си и че сте доволни от това, което сте.
Затова трябва да се научим да се възползваме от особеностите си.

И това е интересно - 9 изпитани психологически техники, с които ще накарате хората да ви харесват


3. Силата на невербалната комуникация
Привличането започва с поглед и с познание за това как да се свързвате с другите чрез него.
Освен това трябва да се научите да мислите за стойката си:кръстосаните крака и кръстосаните ръце са действат като бариера, когато става въпрос за пораждане на доверие.
Трябва да използвате отворен език на тялото, за да покажете, че сте спокойни и непринудени. Жестикулирайте с ръце, усмихвайте се, за да запленявате, кимайте с глава за проява на интерес и използвайте тялото си, за да покажете увереност и близост.

4. Общуване с емпатия
Човек, който показва, че може да се сближите с него, който знае как да ви изслуша и е в състояние да установи емоционална и когнитивна съпричастна връзка, постепенно става много привлекателен.
От друга страна, има и хора, които имат навика винаги да говорят за себе си с идеята да се демонстрират с цената на всичко. Те възхваляват предполагаемите си добродетели, способности и невероятни умения, но в действителност причиняват единствено неудобство и дистанцират останалите от себе си.
Затова трябва да се научите да създавате близки взаимоотношения с другите хора. Има хора, които знаят как да го постигнат, бидейки истински, искрено заинтересовани от човека насреща и непретенциозни. Тези техни качества ги правят изключително привлекателни.

5. Нещо, което ви отличава
Както посочихме, ако сте обсебени от идеята да се нагаждате и да притежавате качества, сходни с тези на другите хора, единственото, което ще постигнете, е да бъдете като всички останали без да изпъквате с нищо.
Искате ли да привличате останалите, да бъдете различни и да вперите всички погледи в себе си на място, пълно с почти еднакви хора? Тогава трябва да подчертаете тази страна от себе си, която ви отличава. Това е нещо, с което другите ще ви запомнят или с което ще ви свързват.
Можете да бъдете човекът, който се облича в ретро стил, има оригинална прическа или пък носи класически обувки. Или пък може да сте мъжът с елегантния мустак, който носи папионка или който винаги ходи небрежно.
Да бъдете оригинални обаче трябва да хармонизира с външния ви вид и начина ви на живот. Никога не бива да се опитвате да покажете нещо, което не отговаря на вашата същност или което ви отдалечава от идентичността ви.

Красотата е процес на развитие

Тези аспекти трябва и могат да бъдат научени.
Повечето от тях възникват от самопознанието. Само когато познаваме себе си, можем да се усъвършенстваме.
Също така ще знаем кои са силните ни страни. Освен това ще сме наясно кое е нещото, което очарова останалите и което приковава погледите в нас.

И накрая, не забравяйте следното: веднъж привлекли някого, трябва да поддържате това привличане.

Ако винаги си вярвате, без съмнение ще постигнете трайни и ползотворни взаимоотношения с приятелите, романтичните си партньори и колегите си.

източник: zdraveikrasota.bg