Тези техники могат да се използват, за да се харесате на нови познати, да се подобри позицията ви в екипа или да се укрепят съществуващите взаимоотношения.

1. Копирайте поведението

През 1999 г. учените от Университета в Ню Йорк провели проучване, доказващо, че така нареченият "ефект хамелеон" действително действа. 72 души изпълнили задачата в двойка с непознати, половината от които по искане на изследователите копирали поведението на субектите, а другата половина не. В резултат на това участниците в експеримента, чието поведение било "огледално", съобщили, че харесват другарите си и биха искали да продължат да комуникират с тях.

Така че, използвайки неговите "маркови" жестове и изражения на лицето в комуникация с новия шеф, а също така повтаряйки позата, можете бързо да получите одобрение. Основното нещо е да не прекалявате.

2. Правете комплименти

В книгата "Проект Щастие"  Гретхен Рубин пише:" Всичко, което казвате за други хора, засяга това как ви виждат ". Този научно доказан феномен се нарича спонтанен трансфер на качества. Други асоциират комплиментите, които казвате на другите, със собствения си характер. Това явление работи и обратно: ако постоянно отрицателно говорите за другите, отрицателните черти започват да ви се приписват.

3. Бъдете положителни

Според университета в Охайо, хората несъзнателно улавят емоциите на другите. С други думи, настроението на събеседника винаги се прехвърля към нас. Искате ли да направите добро впечатление? Демонстрирайте положително отношение.

Oстаналите техники, които ще ви гарантират симпатията на останалите, четете в най-полезния сайт zdrave.to