На 22 септември 1994 година излезе първият епизод на култовия телевизионен сериал „Приятели”. Ето как изглеждат главните герои 25 години по-късно и как се разви тяхната кариера.
 
Рейчъл Грийн (Дженифър Анистън)Ролята в „Приятели” стана ключова за актрисата. Тя й донесе няколко престижни награди - „Еми”, „Златен глобус”. Всички са на мнение, че образът на Рейчъл Грийн е станал един от най-запомнящите се за цялата история на американската телевизия.

Кариерата на актрисата също се разви много успешно. През ноември 2019 година зрителите ще видят Анистън отново на малкия екран. Тя ще участва в сериала „Сутрешно шоу” по  Apple TV+.

Моника Гелър (Кортни Кокс)Първоначално ролята на Рейчъл Грийн е била за Кортни Кокс, но след кастинга й се паднал не по-малко харизматичен персонаж – Моника Гелър. Благодарение на „Приятели” Кокс и колегите й от сериала попадат в книгата за рекорди „Гинес” като най-високоплатената телевизионна актриса в историята.

В рамките на два последователни сезона Кокс получава по 1 млн. долара за всеки епизод. Освен в „Приятели”, Кортни Кокс се снима и в голямото кино.

Фийби Бюфе (Лиса Кудроу)Паралелно с ролята на Фийби, Лиса Кудроу изигра и тази на нейната сестра близначка Урсула в друг сериал „Луд по теб”. Зрителите обаче я запомниха именно с участието й в „Приятели”.

Актрисата е номинирана за „Еми” и „Златен глобус”, а образът, който тя създаде, е един от най-хубавите в историята на телевизията.

Кудроу се снима в още няколко успешни сериала, а филмите с нейно участие натрупаха 2 млрд. долара приходи.

Джоуи Трибиани (Мат Лебланк)Джоуи е единственият герой от „Приятели”, който се сдоби с отделен сериал (продължението „Джоуи” бе излъчвано от 2004 до 2006 г.). А Лебланк – единственият актьор, който получи „Златен глобус” за да изиграе самия себе си (в сериала „Епизоди”).

Но това сякаш не му стигна, защото от 2016 до 2019 г. Лебланк се изявяваше като водещ в телевизионното  предаване Top Gear, а в момента се снима в поредния сезон на сериала „Мъж с план”.

Чандлър Бинг (Матю Пери)Матю Пери дължи всичко на „Приятели”, но ролята му на Чандлър не е единственото, с което зрителите го запомниха. Освен многобройните ситкоми, Пери се включи и в няколко изключително популярни холивудски продукции, сред които „Девет ярда”, където си партнира с Брус Уилис.

Пери озвучи и главния герой в компютърната игра игры Fallout: New Vegas – Бени.

Рос Гелър (Дейвид Шуимър)Дейвид Шуимър получава сериозно актьорско образование, но мечтата му за Бродуей се сбъдва чак след края на сериала. „Приятели” му носи не само световна известност, но и неочакван професионален опит, който му помага в киното.

Участвал е в „Прилежен ученик”, „The Pallbearer”, „Breast Men”, „Kissing a Fool”, „Шест дни и седем нощи”, и „Мадагаскар” (гласа на жирафа Мелман). 
 
Носител е на награда "Сателит" през 2002 година за най-добър поддържащ актьор в минисериал за "Братя по оръжие". През 2007 г. на екран излиза режисьорският му дебют „ Бягай, дебелако, бягай”. 
 
Гюнтер (Джеймс Майкъл Тейлър)Гюнтер е най-главният от второстепенните персонажи в „Приятели”. Барманът от Central Perk участва в 148 от 236-те епизода на сериала. Въпреки това в надписите винаги е изписван като „гост звезда”. За разлика от актьорите, изиграли главните роли, Тейлър така и не успя да излезе от рамките на сериала.

Той се снима в няколко филма и телевизионни проекта, но за милиони зрители по цял свят и до ден днешен си остава Гюнтер.
 
Превод: БЛИЦ