В мрежата се появи странно видео, след което моментално ви става лошо. Ако изгледате „сатанинските” кадри,  след броени минути ще започне да ви боли глава, ще започнете да изпитвате тревожност и да ви мъчат паник атаки. Поне така твърдят интернет потребители, гледали кадрите.

30-секундното клипче не съдържа никакви брутални сцени. На него се виждат едни бели линии на черен фон, които не спират да се движат. Специалисти смятат, че авторите на видеото са използвали някакви прийоми, с които да влияят на подсъзнанието (например 25-и кадър).
 
Предполага се, че всички странични ефекти са измислени. Може би хората просто не могат да предположат кога линиите отново ще се съберат и кога пак ще се разминат. Влияние оказва и неправилната форма на линиите. Не е изключено човешкият мозък да възприема неправилните геометрични фигури като потенциално опасни. На пръв поглед те наподобяват клони на дърво, които сякаш се протягат към лицето ви. От там идва и непреодолимото желание да се отдръпнете от екрана. Безпокойството може да предизвика и нестандартна честота, с която се сменят на кадрите.
 


Превод: БЛИЦ