Два милиона стигнаха дълговете на фирмите на Трифон, а наследниците му не пожелаха да ги връщат, пише "168 часа". Повечето му приятели отказаха в началото да повярват, че Трифон Иванов вече не е между живите. Масивен инфаркт покоси един от най­великите защитници в историята на България. Новината през онзи мрачен 13 февруари 2016 г, изглеждаше повече като лоша шега.

Та кой можеше да предположи, че железният Туньо ще бъде предаден от собственото си сърце. Ненавременната му смърт потресе България. Чак след като Трифон си отиде, се разбра колко всъщност са го обичали бившите му съотборници от златното ни футболно поколение, фенове, приятели, роднини. В последните си години Туньо сякаш странеше от общественото внимание. Отказваше да дава интервюта, не ходеше по светски събития. Предпочиташе да си стои на вилата край малко язовирче – също негова собственост, да лови шарани и да си спомня за добрите стари времена. Защитникът направи страхотна футболна кариера, но след нейния край не успя да се справи с житейските предизвикателства. Опита различни видове бизнес, които до един се оказаха неуспешни.

После тръгна да прави революция във футбола ни заедно с Боби Михайлов и останалите легенди от онзи велик национален отбор, стигнал до 4­тото място на световното в САЩ. Постепенно обаче се отказа и от това начинание и в крайна сметка беше назначен на работа в Зоналния съвет на БФС във Велико Търново. Близките му казват, че е имал планове да рестартира бизнеса си, но инфарктът спря житейския му път.

За съжаление гибелта на Туньо не успя да сплоти най­близките му хора и още повече задълбочи проблемите с банковите институции, които приживе мъчеха бившия национал. Една година след смъртта му се оказва, че дъщерите му продължават да воюват с дългогодишната му приятелка Валя, а банката прибра почти цялото му имущество. Причината за решителната намеса на съдия­изпълнителя са огромните дългове, натрупани от фирмите на големия футболист и неуспял бизнесмен. Още приживе той се затрупва с огромни неприятности, след като тегли почти едномилионен заем, за да задвижи поредното си бизнес начинание. Много скоро след като окачва бутонките, Трифон отваря бензиностанция, но не успява да се намеси активно в търговията с горива. След това тегли големия заем, за да вдигне развлекателен комплекс край село Поликраище.

Bъpxy тepeн oт пoчти тpи дeкapa фyтбoлиcтът пocтpoявa лyкcoзнa cгpaдa c oфиcи, pecтopaнт, диcкoтeкa и cтaи зa cпaнe. C ocтaтъкa oт пapитe Tyньo кyпyвa и мaлък pecтopaнт дo язoвиpa в poднoтo cи ceлo Гopнa Липницa. Комплексът край Поликраище така и не успява да заработи заради липса на клиенти. Огромното капиталовложение дърпа към дъното Трифон и той е принуден да търси всевъзможни варианти, за да се спаси от фалит. Така и не успява да изплува. Банката праща съдия­изпълнител да се намеси в управлението на част от собствеността на бившия национал. Проблемите се отразяват на Туньо и може би са причина той да се отдалечи от приятелите си. След внезапната му гибел се оказва, че има огромни дългове за плащане, а роднините му нямат желание да ги наследят. Така година по­късно банката е придобила всичко, което се е водило на негово име. Повод за скандалите в семейството на Трифон Иванов стават неговият апартамент във Велико Търново и старият му джип “Мерцедес”.