20 служители на Национален парк „Централен балкан”, спасители и приятели на изчезналият преди 7 дни Мирослав Късовски тази сутрин отново поеха към планината. Те ще обхождат пак района, който бе преброден в продължение на два дни от 400 военнослужещи и 50 полицаи.
Времето е благоприятно, военният въртолет „Кугър” ще може да лети. Той трябва да кръжи над най-опасната част в Калоферския балкан-Северния джендем, където вчера не успя да стигне заради гъста мъгла, съобщи за БЛИЦ кметът на Калофер Румен Стоянов. Въртолетът ще кацне в Калофер, където бе ситуиран кризисния щаб и ще вземе спасител от Планинската спасителна служба и служител на „Централен балкан”. 
 

Както БЛИЦ съобщи, въпреки мащабната акция, която хората под пагон проведоха по заповед на премиера Бойко Борисов, и въпреки, че в продължение на 2 дни обходиха Балкана, следа от 34-годишният компютърен програмист от столицата няма. Мирослав изчезна на Димитровден.

Предната вечер е  нощувал на хижа „Тъжа”. Бил е леко екипиран, с колело. Казал е на хижаря, че ще покори връх „Ботев”. Последната връзка на младия мъже  с майка му в ранния следобед на фаталния ден. Споделил е, че времето се влошава, но не е бил притеснен. От тогава вече седми ден стотици обръщат Балкана. Резултат няма. Вчера военните взеха решение да прекратят акцията по издирването. Гасне и последната надежда Мирослав да бъде открит жив. Температурите в Балкана нощем стигат до минус11 градуса. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ