Операцията по разтоварването и спасяването на кораба "Вера Су" може да бъде възстановена днес, ако времето се стабилизира.
Следобяд се очаква плавателният съд да бъде огледан от представители на следствието, "Морска администрация", салвидж компанията и застрахователите.


По време на инспекцията ще бъдат проверени корабните документи, навигационните системи и състоянието на азотния тор. В огледа ще се включи и дрон. Ще се установи още дали има запис от камерите на кораба, които да покажат какво точно е станало в деня на инцидента.

По информация на "По света и у нас" вторият помощник-капитан, който е бил на вахта по време на инцидента, не отрича да е заспал.

Според източници на медията корабът не е в добро състояние. Пет от баластните танкове са пробити, а по корпуса има сериозни пробойни.

Междувременно баржи от пристанище "Варна" са в готовност да потеглят към бедстващия плавателен съд, за да поемат товара му и да го извозят до пристанището в Балчик. Корабът "Вера Су" бедства край скалите на резерват "Яйлата" 22-ри ден.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!