Може ли градът да си говори с гостите, да ги съветва в кой ресторант да хапнат и къде да се повеселят, какво да видят, къде да купят сувенир, къде е денонощната аптека, какво ще бъде времето утре, колко чист е въздухът днес и още много други теми – денонощно?

Пловдив вече може!

На 1 април Пловдив стана 1-ият град в България с виртуален асистент. Това нареди Пловдив сред градовете в света, които вече общуват с посетителите и гражданите чрез свои чатботове - Виена, Прага, Токио, Буенос Айрес, Отава и други.

Виртуалният асистент „Пловдив Сити Консиерж“ е иновативен проект на столичната чатбот агенция Umni (https://umni.bg) в сътрудничество с Inside&Out, лицензиран представител на In Your Pocket Bulgaria. In Your Pocket (https://www.inyourpocket.com) е един от най-големите европейски доставчици на туристическа информация за над 100 града на континента, която се публикува онлайн и в справочници, издавани в 23 държави, включително и в България.


Пловдив Сити Консиерж“ е чатбот - помощник, придружител и съветник на чуждестранните туристи и посетителите на града в Месинджър, пояснява Елица Стоилова, основател и СЕО на Umni.. Приложението засега е на английски език и е с непрекъснат, 24-часов режим на работа, всеки ден.

Това дигитално средство дава възможност на града и местния бизнес да комуникират и промотират сред туристите и посетителите на Пловдив най-доброто, което гостите му могат да видят, чуят, посетят, разгледат и опитат в града. Виртуалният асистент e удобен и лесен за използване без сваляне и инсталиране на приложения и предлага персонализирана информация на потребителите.


Гостите на града могат да търсят в чатбота информация по категория и място или по ключова дума и да му задават въпроси за настаняване, ресторанти, заведения, услуги за бизнеса, събития, развлечения и атракции, шопинг, градски забележителности, транспорт и друга полезна информация като времето, валутен калкулатор, качеството на въздуха, дори хороскопа за деня.

Първата версия на градския чатбот на Пловдив има близо 400 обекта и услуги. Виртуалният асистент ще се развива постоянно и е отворен към бизнеса, заинтересован да бъде представен в този дигитален помощник на посетителите.


Пловдив Сити Консиерж“ може да бъде разгледан тук: https://m.me/PlovdivCityConcierge