Минимум 6 тръби от водопреносната мрежа в бургаското ромско гето Кумлука са пробити, към тях са прикрепени маркучи, от които денонощно и безконтролно се излива вода с пълен дебит.

Това сигнализира общинският съветник Георги Дракалиев, който днес попаде сигнал до директора на ОД на МВР в Бургас ст.комисар Калоян Калоянов и изп. директор на ВиК Бургас инж. Ганчо Тенев. Копие е изпратено до кмета Димитър Николов и бургаските медии.

Дракалиев прилага и клип от ул."Тамара".

"Известно е, че преди година и половина бе спряно водоподаването към нередовни абонати в квартала поради натрупан дълг в размер на около 100 000 лв.

Явно същите нямат намерение да платят задълженията си и предпочитат да потребяват вода незаконно, отново без да плащат.

В настоящата ситуация, в която Бургас е заплашен от водна криза, това е сериозно нарушение на законите в нашата страна, които са еднакви за всички и всеки е длъжен да ги спазва.

Ето защо настояваме за незабавно предприемане на мерки по отстраняване на течовете и установяване на виновните лица, тъй като не трябва да се допуска който и да било потребител в кв.
„Победа“ да не си плаща за тази услуга, така както си плащат всички останали български граждани.

Ние разчитаме на органите на полицията и ВиК оператора да не позволят на едни нередовни абонати да се ползват от незаслужени привилегии, за сметка на цялото общество", пише в писмото си Георги Дракалиев