Пътниците от катастрофиралия край Кюстендил автобус от Косово се връщали от екскурзия в Турция, научи репортер на “Струма”.

Припомняме, че около 4.30 часа тази сутрин автобус с пътници от Република Косово се удари в спрял товарен автомобил, превозващ дърва. Инцидентът стана на околовръстния път на Кюстендил в района на язовир “Дренов дол”.

Водачът на камиона спрял поради паднало на пътното платно дърво, като направил опит да спре насрещно движещия се автобус с пътници. Последвал удар между двете превозни средства, при който товарният автомобил е изхвърлен встрани от пътя.

За малко не се повтори трагедията с македонския автобус на АМ “Струма”. Този път инцидентът се размина само с големи материални щети по автобуса и камиона. Леко ранен е само водачът на автобуса, който е закаран в ЦСМП в Кюстендил за прегледи и оказване на помощ.

29-та пътници от автобуса, сред които и шест деца, са настанени в общинско отопляемо помещение в кюстендилското село Лозно, където им е осигурена храна и вода. До момента още не е пристигнал автобус от Косово, който да транспортира екскурзиантите до родните им места.