Полицията във Враца пое охраната на хазартния бос Валери Тодоров-Дебелия, пише BulNews.

От 3 дни къщата на бившия бос на ВИС-1 се пази от униформени, а самият той и неговото семейство изчезнаха. Не се виждат и черните джипове „Мерцедес“, с които се придвижват те. Любопитното е, че патрулката не е спряла пред неговия дом, а срещу него, между съседните блокове и трудно се забелязва.

Официалната причина за тези мерки е статутът на Валери Дебелия като защитен свидетел по делото за опита за неговото отвличане. Привечер на 20 юли 2021 г., на метри от къщата в центъра на града, четирима въоръжени и маскирани мъже опитаха да го отвлекат.През октомври същата година двама от нападателите са установени и задържани - Д.Д. (на 30 години) и П.Т. (на 27 години). Оттогава те би трябвало да са в следствения арест и очевидно е дошло време делото да влезе в съдебна фаза.

Неофициално обаче медията се сдоби с информация, че тази причина е само фасада за далеч по-важни показания на хазартния бос. Очевидно човек в системата за сигурност държи някой да не знае, че е разработван заради показанията на Валери Дебелия и така се прави опит да бъде приспано неговото внимание.

Валери Тодоров е част от бурното минало, когато мутрите правеха каквото си искат, тъй като държавата бе слаба и бедна. Повече от сигурно е, че той е бил свидетел на много интересни събития, но на този етап не е ясно за кое от тях се е навил да пропее.

Ако бъде мотивиран да е изчерпателен, Валери Дебелия може да създаде работа на ГДБОП за поне 1 година. Вероятно това е цената, която трябва да плати, за да остане жив.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук