Закопчаният полицай в Пловдив - Стоян Павлов, е бил спипан с помощта на СРС. По телефона ало измамници го наричали шефе, а преди дни е взел 300 лева подкуп от ало измама. Полицейският шеф е обещавал "чадър". Униформеният вече е обвиняем за приемане на подкуп. Това заявиха от прокуратурата на специален брифинг по случая, предаде репортер на БЛИЦ.
Агенция БЛИЦ припомня, че арестуваният полицай е зам.-началник на Трето районно полицейско управление в Пловдив. Името му е Стоян Павлов. Вчера той бе арестуван заради покровителство и връзки с тартори на ало измами.

Полицията чрез СРС-та е разбрала в понеделник. Лично ченге номер 1 в областта - старши комисар Атанас Илков, е уведомил "Вътрешна сигурност". Предприети са действия и Стоян Павлов е бил арестуван. В момента приятелят на полицая-престъпник - шофьорът на мулетата, се издирва, тъй като след вчерашното огласяване на случая той се уплашил и избягал. Въпросният водач, самото муле и още един мъж са работили в България, но са били ръководени от телефонни измамници от Румъния. 

Както първо БЛИЦ съобщи имало е множество сигнали и жалби срещу Павлов за корупционни схеми. 

Старши комисар Илков припомни, че от началото на септември телефонни измами са станали 21 души, предимно възрастни хора, от които са били отмъкнати 180 000 лева. От прокуратурата обявиха, че ще искат постоянен арест за полицая и тепърва ще се проверява дали станалото е прецедент, или той отдавна е потънал в корупционни схеми с ало измамници. В случая от понеделник телефонни измамници са отмъкнали 1300 лева и са се отчели на Павлов с 300 лева. 


Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ