На пореден протест излизат жителите на Своге. Те ще настояват за решение на проблема с безопасността на пътищата в района като за кратко ще спрат движението на пътя за София, преминавайки по една от пешеходните пътеки в града.
 
Хората заявиха категорично, че протести ще има всеки ден, докато не се изпълнят исканията им.
 
Областно пътно управление изиска информация кой е поставил мантинелата на пътя за Своге

По отношение на оставките заради тежката катастрофа в района, при която загинаха 17 души, една от протестиращите заяви: „Не искаме оставката на никой. Просто, който за каквото си е избран, да си върши отговорно работата, за да може да се живее спокойно, да може утре като тръгне детето ми за София да отиде на работа, аз да съм спокойна“.
 
„Не се реагира адекватно. Само след една седмица това с преминаването по пешеходните пътеки ще стане денонощно. На групи по 20 души ще се сменяме на два часа и ще се справим“, коментира мъж, който е участник в протеста на жителите на Своге.
 
На протест в защита на обвинения за катастрофата край Своге шофьор Григор Григоров излизат съгражданите му от Божурище, които ще настояват за справедлив процес и обективно разследване на инцидента.
 
„Най-накрая да има някой реално виновен, наказан. Много хора казват, че пътят там наистина не е качествен. Така е на много места в България, не само там… Винаги си измиват ръцете истинските виновници. Да се надяваме този път да не е така“, каза организаторът на протеста Блага Карагьозова.
 
От няколко дни в Божурище се събира подписка в подкрепа на шофьора - каза още Блага Карагьозова.
 
И в Световрачене пускат подписка в защита на шофьора Григор Григоров. На 29 август той бе пуснат под домашен арест от Софийския окръжен съд. В магазин в селото инициаторите предоставят възможност на всеки, който смята, че Григоров няма вина за трагедията край Своге, да остави подписа си. Подписката ще бъде разпространена и в съседните села.
 
Паралелно над 1000 подписа са събрани в онлайн петицията с искания за справедливо разследване на трагедията край Своге.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!