41-годишният Йордан Маринчев Цветанов от Враца остава в ареста. Това реши преди малко районен съд Пловдив. Блиц припомня, че мъжът е обвинен заедно със своя съучастник Веселин Вълчанов, че преди два месеца в пловдивският квартал „Тракия” е залял с киселина по лицето и тялото известната гледачка на таро карти Тони.

Цветанов и адвокатът му - Марио Гладнишки поискаха изменение на мярката на по-лека и казаха, че не е доказано по безспорен начин, че именно Цветанов и извършил престъплението. В продължение на 2 месеца той е бил в следствения арест на затвора в Пловдив. През този период не е имало процесуална активност.

Обвиняемият и защитата му твърдят, че през месец април, разследващ от пловдивската дирекция на полицията е извеждал обвиняемият на разпит, без адвокатът му да е бил уведомен.

Същия ден са били разпитани другият обвиняем- Веселин Вълчанов, който е бил шофьор на основния извършител и приятелката му Христина, но това е станало в присъствието на адвокатът на Вълчанов. Йордан Цветанов  се оплаква от тормоз от полицейски служители. Адвокатът каза, че единственото, което е установено по делото е, че Цветанов и Вълчанов се познават.

Разпитана по делото е Десислава Ангелова, която е била помощница на гледачката Тони, тъй като ясновидката е инвалид. В момента помощницата е била в друго помещение на апартамента и не е видяла лицето на извършителя.

Показанията, които залятата с киселина жена Антоанета казва са, че мъжът, който е извършил престъплението е бил облечен в черно, с медицинска маска на лицето и е имал сини калцуни на маратонките.

Именно поради липса на категорични доказателства и заради това, че няма працесуална активност, беше поискана по-лека мярка. Съдът обаче остави в ареста Йордан Цветанов. Той може да обжалва решението ред Окръжен съд на 1 юни.

Кристина Иванова, БЛИЦ.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук