100 Кила влиза в ролята на водещ на куиз за геймъри и изненада много феновете си с това начинание. Едва ли някой е очаквал да види популярния рапър точно в такъв проект, но ето, че той е вече факт и ще се проведе днес, на 19 септември от 20 ч.

Събитието, което е част от третия Български гейминг маратон и ще бъде излъчвано в социалните мрежи, както и на фейсбук страницата на TDB Play, ще носи заглавието "Без име", а рамо до рамо със 100 Кила ще застане и колегата му в Ицака.

Специални участници "Заедно в час" - неправителствена организация, чиято мисия е да осигури на всяко дете в страната достъп до качествено образование – независимо от това къде живее, кое училище посещава и какви са финансовите възможности на родителите му.

"Третото издание идва една година след първото – период, през който онлайн забавленията спечелиха нови публики, а в света на видео игрите промените и иновациите са повече от всякога. Водеща новина в сектора е, че количеството консумирано съдържание през последните две години нарастна значително, превръщайки гейм стриймингът във все по-масов избор за развлечение, а неговата аудитория – все по-разнообразна", казва Мартин Кадинов от организаторите.

"Крипто и електронните спортовете са стихийно разрастващи се сродни ниши, създадени от нашето “дигитално” поколение, днес те променят живота такъв, какъвто познавахме до преди 20 години.

Малко хора са очаквали, че криптовалутите и гейминга ще станат темата на деня, но сме във времена, в които електронните спортовете са един от най-масовите начини за забавление, а криптото е индустрия за трилиони. Вълнуващото тепърва предстои, защото това е само началото", споделя и Владимир Йорданов, който също представлява компания, ангажирана с провеждането на маратона.

Събитието, в което участие ще вземат 42 утвърдени и изгряващи стриймъри, състезатели по електронни спортове, ютюбъри и други интересни личности, ще се проведе в неделя на разнообразни интернет "локации".