Бивша любовница на Венелин Петков ще води предаването „Култ” на мястото на Петя Дикова. Дъщерята на Аня Пенчева излиза в майчинство до няколко седмици, а в стола ѝ ще седне амбициозната репортерка Поли Гергушева, която навремето се е изявявала като манекенка, твърди в. "Уикенд". 

В „Култ” постепенно подготвят зрителите за новата водещата на предаването. Засега тя има 10-минутна рубрика, в която представя любопитките от седмицата. Истинската идея обаче била хората да свикнат да я виждат в студиото, за да няма сътресения, когато Петя Дикова го напусне. 

Скандал! Кулагин лъсна по гол задник (СНИМКИ)

Самата Поли е бивша манекенка в известната агенция на Жени Калканджиева „Визаж”. Точно преди 10 години момичето става трето в конкурса „Мис България”. 19-годишната тогава Гергушева е подгласничка на Антония Петрова. За разлика от нея обаче не успява да направи кариера в модата и се насочва към журналистиката с тайна надежда да стане тв звезда. Първата ѝ работа е в голям по онова време ежедневник, където я забелязва Мартин Карбовски. По-малко от 4 години по-късно момичето вече работи в bTV. 

Говори се, че основна заслуга за назначаването ѝ има краткотрайна афера с Венелин Петков, който става директор на новините точно когато Поли влиза в телевизията. Тогава Гергушева е на 25 години, а Петков вече е прехвърлил 40-те. Връзката им продължава едва няколко месеца, но за сметка на това дава желаните резултати – манекенката получава щатно репортерско място в телевизията. Едва 5 години по-късно тя вече точи зъби и за мястото на водеща, пише oще изданието. 

Говори се, че Петя Дикова не била доволна, че руса мацка ще се кипри в стола, за който тя се е борила с години. Дъщерята на Аня Пенчева приемала „Култ” почти като свое дете, тъй като сама е създала концепцията за предаването, борила се със зъби и нокти, за да измести от ефир Радост Драганова с тогавашния хит „Модерно” и да заеме нейното часово време, а след това – да прави рейтинг, за да закрепи „Култ” в програмната схема.

Тази СНИМКА на Зуека от преди 26 години, придружена с история за гола изцепка пред десетки, ще ви шокира

Това става цяла година преди Поли да пристъпи прага на Би Ти Ви. Въпреки всичко бременната водеща нямала избор, тъй като отпускът по майчинство вече чука на вратата ѝ. Дъщерята на Сашо Диков ще ражда през пролетта, а до няколко седмици ще се оттегли от работното си място. Искала да си вземе дълго майчинство – поне година. Не е ясно дали след това ще се върна на екран като водещата на собственото си шоу. 

По закон в телевизията са длъжни да ѝ осигурят работно място, но нямат задължение то да бъде същото както преди майчинството. Нищо чудно, ако Поли направи добри рейтинги, да остане в стола на Петя, а самата Дикова да бъде понижена до ниво репортерка или най-много редактор.