Лека паника обхвана bTV по време на редовната седянка в сутрешния блок. Устатите Боби Лазаров и Пепи Бакърджиев, които неведнъж са вкарвали телевизията в тънки ситуации с коментарите си, излязоха от сценария и заговориха за политика. Нещата бяха на границата да излязат извън контрол, но Цънцарова успя да се намеси навреме и с три думи да вкара колегите в по-безопасна тематика, пише Вихрогон бг.

Нещата започнаха невинно, след като Лазаров въодушевено коментира новината, че България най-сетне ще основе собствена космическа агенция.

Тя беше съобщена вчера и синоптикът, който е и космическия експерт на bTV и той много похвали министърът на иновациите и растежа за този анонс.

„Това не значи, че почваме да готвим новия български космонавт“, това уточни с усмивка Боби Лазаров и се отпусна в обяснения колко големи са ползите от космическата индустрия и за държавата, и за частните компании“.

Пепи Бакърджиев провокира политическата тема.

„Тоест, даваме бонус на този министър да не го ротират?“, намеси се с ирония в разговора спортният журналист Пепи Бакърджиев.

 

Лазаров очевидно се приготви да използва повода да каже повече за правителството и политиката. Водещите на „Тази сутрин“ обаче усетиха, че могат да имат проблеми, ако репликите продължат.

„Защо казваш „този министър“, как му е името?“, този въпрос на Цънцарова закова Боби Лазаров. Той се усети като в небрано лозе, защото знаеше само, че министърът на иновациите е жена, но и че се казва Милена Стойчева.

„Не мога да се сетя как се казва, аз сам стар човек, макар и запазен…“, опита се да излезе със шега от ситуацията синоптикът.

Златимир Йочев пък завърши седянката с призива „да вкраме ред в хаоса“.

Както е известно, преди дни bTV имаше смяна на шефа на новините и по тази причина водещите са много внимателни да не подразнят „новия Хекимян“, който е Асен Иванов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук