Новият напълно електрически премиум MPV, Volvo EM90, не е проектиран просто да бъде удобен всекидневен автомобил, а да осигури пространство и комфорт за вашите близки или бизнес. Това е автомобил, който разширява гамата на Volvo Cars и отговаря на още повече нужди на клиентите.

EM90 демонстрира силни способности за иновации и посреща специфични нужди на пазара. Сегментът на многоцелевите превозни средства (MPV) придоби значителна популярност през последните години, особено в много части на Азия. Това е една от основните причини, поради които EM90 идва първо в Китай, най-големият автомобилен пазар в света.

След разкриването на вече наградения и напълно електрически малък SUV EX30 по-рано тази година, EM90 представлява второто разширение на нашето моделно портфолио в бърза последователност. Както EX30, така и EM90 ще достигне до нови аудитории и ще покрие по-голяма част от световния автомобилен пазар.

EM90 също така затвърждава нашия ангажимент  Volvo Cars да бъде производител на изцяло електрически автомобили до 2030 г. Това обновено портфолио от модели не само ще гарантира, че до 2030 г. ще предлагаме само изцяло електрически автомобили по целия свят, важна част от нашите ангажименти за устойчивост.

Това също е част от нашето пътуване към печеливш растеж и превръщане в лидер в индустрията за устойчива мобилност.

„С EM90 ние пренасяме наследството и лидерството на Volvo Cars в безопасността във вълнуващия нов електрически MPV сегмент,” каза Джим Роуън, главен изпълнителен директор на Volvo Cars.

„Това ни позволява да се докоснем до ново пазарно търсене, което не сме изследвали досега, и разширява привлекателността на марката Volvo за повече хора.“

Дълго наследство от гъвкавост

Въпреки че MPV сегментът е нов за нас, концепцията за гъвкавост далеч не е непозната територия. Всъщност Volvo Duett от 1953 г. е разработен специално като универсален и просторен автомобил, много години преди MPV сегментът дори да бъде официално създаден.

Акцент в нашето богато наследство, който празнува своя 70-ти рожден ден тази година, Duett все още е един от най-търсените модели на Volvo от колекционери и ентусиасти днес. Беше популярен както сред семействата, така и сред собствениците на бизнес в Скандинавия и Съединените щати.

В по-късните десетилетия Duett вдъхнови нашата световноизвестна гама комбита и беше също толкова важен източник на вдъхновение за нашите дизайнери, когато започнаха работа по EM90.

Независимо дали искате практичен автомобил за вашия бизнес или просторен семеен автомобил, кокто може да служи и като място за спане по време на къмпингуване.

Важен нов сегмент

Когато автомобилът не се използва за семейни пътувания, той служи и като бизнес транспорт на ръководители, който предлага най-добрата комфортна вътрешна среда за срещи и бизнес разговори. Накратко, за клиентите, търсещи безопасност и просторно, гъвкаво и комфортно първокласно изживяване в движение, EM90 е вълнуваща нова опция за тях.

Volvo EM90 идва първо в Китай и вече е достъпен за предварителни поръчки за клиенти в Китай.

Гледайте тържественото откриване на новия EM90 с нашия главен изпълнителен директор Джим Роуън тук:  https://www.youtube.com/watch?v=WWRUrhEbcXc

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук