Легендарният баскетболен треньор Желко Обрадович сподели преди началото на контролата на водения от него еврошампион Панатинайкос с "Левски", че страшно много е харесвал Георги Младенов и е следял кариерата му. Именитият спец добави, че се е зарадвал от поканата да гостува с гръцкия гранд в София за бенефиса на българската легенда. Контролата "Левски" - Панатинайкос стартира малко след 20 часа. Младенов, известен с легендарния си номер 12, започна титуляр за "сините" и изкара няколко минути на игралното поле.

"Много сме щастливи, че сме тук. Поласка ме поканата на Тити Папазов да дойдем в София с идеята да играем този мач в чест на Георги Младенов. Много мачове съм имал с Георги. Той е голям вкарвач. Помня много срещи, в които е наказвал отборите ми. Винаги съм искал да го взема. Когато бях в Испания желаех да го привлека в Реал (Мадрид). Позволяваха ми обаче да имам само по трима чужденци", коментира Обрадович, който е 8-кратен еврошампион.

"Пожелавам най-доброто на Младенов. Ще бъда много щастлив, колкото и той, ако бъде на пейката, на която иска да е", добави пред ТВ7 легендарният баскетболен треньор.

"Много обичам работата си. Когато се събудя сутрин първото нещо е да се срещна с играчите си. Искам да се наслаждават на това, че играят баскетбол. Огромно удоволствие е за нас да бъдем тук за бенефиса на големия играч Георги Младенов", каза още 51-годишният Обрадович. /БЛИЦ