Ръководството на Берое преговаря с национала Мартин Луков. 28-годишният вратар в момента е свободен агент. Той разтрогна с Ал Тай от Саудитска Арабия Ал Тай, където бе продаден в началото на сезона от Локомотив (Пловдив). Името му се завъртя за Лудогорец преди две седмици. "Орлите" обаче подписаха с хърватския национал от Лутън Симон Слуга.

Очаква се Мартин Луков да подпише с Берое до края на сезона, пише "Тема спорт". Ръководството е били готово да му предложи условия, които са близки до тавана в клуба - 5000 лева на месец.

Луков изгледа на живо двубоя на Берое с Царско село в София, спечелен с 2:1 от гостите от Стара Загора. След него той е провел разговор със спортно-техническия щаб начело с Петър Хубчев и шефовете от Сдружението, което взима акциите от ТЕЦ „Марица-Изток“ 2.

В момента под Аязмото разполага с Генадий Ганев и резервата му Иван Гошев. Първият обаче не се справи добре срещу Царско село.

Припомняме, че няколко тренировки с Берое проведе Владислав Стоянов. Легендата на Лудогорец се очакваше да играе в последната контрола преди подновяването на шампионата срещу Янтра, но така и не се появи на игрището в Стара Загора и стана ясно, че няма да остава в клуба.

Интересното е, че през септември 2018 година Луков за първи път става част от българския национален тим, след като е включен в групата за турнира Лига на нациите от тогавашния селекционер... Петър Хубчев. Треньор на вратарите по това време е Армен Амбарцумян, който и сега работи с Хубчев под Аязмото. Щабът на Берое познава отлично качествата на Мартин, който у нас е пазил още за Дунав (Русе), Оборище (Панагюрище), Витоша (Бистрица), Пирин (Разлог) и Сливнишки герой.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022