Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Общо 10 мощни фирми ще влязат в управлението на ЦСКА. Новината съобщи депутатът от ГЕРБ Емил Димитров, който е лице на Инициативния комитет за спасяването на “армейците”.

8 август може да се окаже паметен в историята на ЦСКА. На специална пресконференция в сградата на БТА в 12,00 часа ще бъде представен Инициативният комитет, който ще се опита да спаси "червените" от игото на "Титан". На събитието ще присъстват депутатът Емил Димитров, шефът на националния фенклуб Димитър Ангелов-Дучето, легендата Петър Жеков, журналистът Георги Атанасов, бизнесменът Лъчезар Николов, както и представители на фирми, които ще дават пари за клуба.

“Днес ще обявим имената на бизнесмените, които ще дават пари за ЦСКА. Мога да разкрия, че първоначално става въпрос за 10 фирми”, сподели пред “Меридиан Мач” Емил Димитров.

Въпросните компании вече са осигурили 5 милиона лева за “червените”. "Оптимист съм за бъдещето на клуба. "Титан" държи акциите и към днешна дата те са собственици на ЦСКА. Разчитаме на тяхната дума, че ще постигнем разбирателство и те няма повече да управляват клуба. Ние пари за акции няма да дадем. Ще дадем пари само и единствено за доброто на клуба. Ще представим днес фирмите и бизнесмените, които ще влязат в ЦСКА", допълни депутатът от ГЕРБ.

От дълго време се говори, че руският гигант "Газпром" ще е един от споснорите на клуба. Това обаче може да стане едва след няколко месеца .

Снощи се проведе решаваща среща за бъдещето на ЦСКА. На нея присъстваха Емил Димитров, както и други бизнесмени, които ще участват в управлението. Христо Стоичков разкрил пред тях, че Барселона ще помага на ЦСКА, ако тойк стане президент.

“Аз съм поставен в изключително неудобно положение, защото още в първия кръг трябва да играя с ЦСКА. Ако победя, защото все още съм си треньор на Литекс, после някои могат да кажат, че това поражение е било решаващо за загубата на титлата от ЦСКА. Така че ситуацията е изключително деликатна за мен”, заяви Стоичков пред “Канал 3”.

“Затова не искам сега по никакъв начин моето име да се свързва с ЦСКА. Не, разбира се, че ЦСКА е тръпка, на този клуб дължа много. Разговори с мен могат да започнат по темата ЦСКА едва след като всичко от юридическа и финансова гледана точка бъде изчистено. Да, с Емил Димитров сме повече от приятели, ние сме като братя, близки сме. С него сме имали разговори”, допълни Камата.