Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Собствениците на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов разпространиха официалното си обръщение чрез клубния интернет сайт, като уведомяват какво се случва оттук нататък с "червените".

Обръщение от Димитър Борисов и Иво Иванов:

До всички, които се интересуват:

Скъпи армейци, днес се обръщаме към вас, за да отговорим на въпросите, които ви вълнуват в началото на новия футболен сезон 2012/2013 г.

Ние сме хора, които живеят със съзнанието, че са направили всичко по силите си за решаването на проблемите на любимия си клуб, но не са получили нужните резултати и признание за това.

Днес повече от всякога ЦСКА има нужда от общата воля на мениджъри, треньори, футболисти, фенове и собственици, за да можем в края на сезона да се поздравим с успехите, които винаги са били цел на ЦСКА.

Можем много да говорим за проблемите на отбора. Този разговор е важен, той предстои и трябва да бъде проведен с всички, които живеят с проблемите на ЦСКА. Едно е сигурно обаче – всички проблеми са решими, когато има воля за това, когато има воля за победа, когато е жив духът на ЦСКА.

Смятаме, че ръководството на отбора има и ще има воля да работи за благото на ЦСКА, въпреки грешките и неуспехите през изминалия сезон, и ние сме я показвали нееднократно, готови сме да я покажем и сега. Активно ще участваме в разговорите за по-доброто управление и бъдеще на ЦСКА.

Уверяваме ви, че сме готови да поемем своята отговорност за състоянието на отбора, както и да предложим и чуем решения, които да изведат клуба на висотата на славната му история. Отворени сме за всяка добра идея и всяко добро предложение.

По повод на разгорялата се дискусия около съдбата на ЦСКА, заявяваме:

1. Готови сме да депозираме акции като гаранция за всеки сериозен инвеститор, за когото съдбата на клуба е важна. Такъв депозит ще бъде гаранция за неговата инвестиция. В последствие сме готови да предоставим на този инвеститор възможност да закупи акциите, ако има желание и се окаже действително отговорен към клуба.

Водят се разговори в тази насока, има интерес към клуба от страна на инвеститори, но до този момент няма конкретни резултати.

2. Имаме намерение да се оттеглим от оперативното ръководство на ПФК ЦСКА ЕАД и да потърсим възможности за нов професионален мениджмънт на отбора.

3. Ще продължим да се грижим за отбора, докато той бъде поет от нови инвеститори и ново ръководство. След което сме готови да участваме, заедно с други инвеститори във финансовото му обезпечаване, без да се ангажираме с оперативното управление.

Обръщаме се към треньорския щаб и футболистите на отбора:

Скъпи колеги,

Ще направим всичко възможно да подсигурим нормална обстановка за протичане на тренировъчните занимания и футболните срещи по време на сезон 2012/2013.

Вярваме, че няма да забравите, че сте призвани да играете в най-великия футболен клуб на България. ЦСКА е клубът с най-вярната публика и вашата привилегия е да играете за нея.

Обръщаме се и към привържениците и феновете на ЦСКА:

Армейци,

Когато поехме ЦСКА, клубът беше в тежко състояние, с изгубен лиценз и затънал в дългове. Въпреки това, всяка година ние се борихме до последния кръг и до последния мач.

Днес отборът, въпреки проблемите, е в добро състояние в сравнение с положението му от преди да го поемем и без дългове. През тези години бяхме подложени на много атаки и откровени провокации.

Затова днес се обръщаме към всички Вас, които помнят и преживяват всяка победа и загуба на любимия отбор. Нека се обединим и дадем цялата си положителна енергия на футболистите и треньорския щаб на отбора, за да може ЦСКА да се върне отново на полагащото му се място.

Да си пожелаем успех!
06.08.2012 г., София
От Димитър Борисов и Иво Иванов