Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов призна това, което депутатът от ГЕРБ Емил Димитров заяви пред БЛИЦ - че “Титан” е напът да се оттегли от оперативното управление на “червените”.

-Г-н Борисов, какво се случва тези дни в ЦСКА? Смяна на властта, смяна на структура на управление, нови акционери.. какво се случва?
За момента нищо не се случва. За момента има определени корпоративни отношения към нас. Ние казахме, че искаме да се оттеглим от оперативната власт в ЦСКА. Всичко останало са предложения на определени хора, инициативни комитети, бизнесмени, които искат да помогнат по някакъв начин на ЦСКА.

-Вие защо стигнахте до това решение да се оттеглите от управлението?
-
Стигнахме до това решение, защото се появи някакъв негативизъм към „Титан“ като фирма, която смятам, че е фирма с добро име в обществото. Решихме повече да не си пречим на нашата фирма като реклама. Това се води един вид реклама. Решихме да се оттеглим от оперативната власт, тъй като явно сме допуснали грешки. Ще оставим на други хора, които да поправят тези грешки.

- Появи се някаква нагласа, че има политически натиск от най-високо равнище всичко това да се случи...
-
Определено мога да заявя, че политически натиск към фирма „Титан“ и нас като собственици няма. Имахме един доброжелателен разговор с премиера, който беше загрижен за състоянието на българския футбол и специално състоянието за един от водещите отбори в последните години, че нещо не върви във футбола. Говорихме си как могат да се оправят някои неща. Ние тогава лансирахме идеята, че може би ще се оттеглим от управлението на ЦСКА и дали можем да поканим Христо Стоичков за президент на клуба. Премиерът каза, че би могъл да говори със Стоичков, тъй като ние нямаме контакти с него, и евентуално Емил Димитров да ни помогне в управлението на ЦСКА с неговия опит.

- Значи ли това, че оттук насетне няма да вземате каквито и да е било решения? Изобщо както ще прави „Титан“ в ЦСКА оттук насетне?
-
„Титан“ като фирма ще предоставя само определени средства на ЦСКА, защото все пак сме ние сме отговорни хора и не можем да оставим клуба ей така в нищото. Ще предоставяме определени средства годишно, но няма да се месим в управлението. Може би ще бъдем като някакъв коректив.

- Говори се дали вие ще бъдете мажоритарен собственик, ще останете, няма да останете, как точно стоят нещата?
-
В момента не искам да коментирам собствеността. В момента говорим за управление. С премиера сме говорили за управлението, а не за акциите, защото в един момент се преиначават нещата. Акциите, разбира се си имат стойност. Ако има някой, който иска да купува акции – няма проблем, но принципно бихме могли да предоставим акции на хора, които да бъдат сигурни, че тези пари, които ще дават, няма да ходят на вятъра. ЦСКА не е инвестиция в момента.

- На феновете все още не им е ясна бъдещата структура на управление. Говори се за седем-осем, до една дузина солидни български бизнесмени, които ще дават известна сума месечно. Ще бъде успешен този модел?
-
Това за мен са акционери. Акционерите си избират Управителен и надзорен съвет.

- В рамките на колко време това би могло да стане реално?
-
Силно казано, че ще стане за два дни. Оттук нататък има юридическо време, за да минат тези стъпки. Нямам представа за колко време може да се приключи.

- Говори се, че структурата ще бъде подобна на тази в Барселона и Реал Мадрид?
-
Такива неща са несъвместими в българските условия, защото досега няма такава практика в България феновете да си купуват карти. Да, купуват си карти.. мога да ви кажа, че миналата година за супер ВИП-а имаме продадени 31 карти, аз ВИП-а бяхме продали 40 карти, за сектор Г – 60 карти, за сектор В – 25 карти, а за сектор А бяха 80 карти. При нас първо трябва да се промени културата на фена да си купуват тези карти и тогава да се стигне до управление като в Реал Мадрид и Барселона.

- Т.е. Не е реално хора, които не са си купували карти, да искат да имат подобен глас в управлението?
-
Точно така, това не е сериозно.

- Ролята на Емил Димитров? Имахте среща с него в петък, той какво ви каза? Той някакъв посредник ли е, че помага ли, като част от управлението ли ще бъде?
-
Аз това, което знам е, че той ще помага. Не съм много запознат, но доколкото знам, той е част от инициативния комитет, нямам представа, освен че е депутат от ГЕРБ.

- Вчера Христо Стоичков обяви, че засега ЦСКА не е на дневен ред? Каква информация имате вие, ще поеме ли президентския пост или някакъв друг пост?
Аз не съм разговарял с него. Би трябвало г-н Димитров да е разговарял.
ГОНГ