Понеделник, 23 март, може да се окаже съдбоносен ден за ЦСКА. Бъдещето на „червените“ е изцяло в ръцете на Юлиян Инджов. Бизнесменът вече подписа договор с Александър Томов за акциите на клуба, изкупвайки голяма част от процентите на Петър Манджуков.

Той обаче си е оставил вратичка за разтрогване на контракта заради големите въпросителни във финансовия батак на „Армията“. Именно поради тази причина Инджов обяви по-рано днес, че официалното му встъпване в длъжност на мажоритарен собственик на ЦСКА зависи от предстоящия одит, който ще започне в 10 часа сутринта. 

Вариантите са два. Единият е положителен за „червените“ – Инджов казва „да“, поема нещата в свои ръце и спасява лиценза на ЦСКА. Вторият ще бъде пагубен – ако одитът покаже още и още финансови неуредици, милионерът ще се откаже заради безкрайните борчове, които постоянно никнат като гъби на „Армията“. Така „армейците“ със сигурност ще изгорят за евротурнирите наесен, тъй като Томов вече няма нужния капацитет да измъкне 31-кратните шампиони от потъването. А и вече няма човек, освен Инджов, изявил желание да стабилизира клуба.

Какво да го стабилизира, направо да го спаси. Защото ако не се намери спасител, ЦСКА ще остане без лиценз за Европа, а наесен направо може да загуби професионалния си статут. Нещо, което бе на крачка да се случи през лятото на 2013 година, когато Томов изникна от нищото и спаси почти фалиралия клуб, тотално порутен от "Титан".

БЛИЦ припомня, че крайният срок за подаване на документите в Лицензионната комисия на БФС е 31 март. Т.е. – ЦСКА има само една седмица до финалната права.

Според непотвърдена информация дълговете на клуба за периода 1 януари – 31 декември 2014 година са около 11 милиона лева. Дали наистина са толкова или повече – зависи от предстоящата ревизия в ЦСКА. За сравнение – в „Левски“ дълговете са около 4 милиона лева.
Схемата по изчистването на „червените“ борчове е добре подготвена от Александър Томов, но същевременно е незавършена. Томов се надява Инджов да е човекът, който ще спаси ЦСКА от втория след 2008 година резил. Припомняме че тогава, макар и да стана шампион, „армейският“ клуб бе изваден от евротурнирите.

Мнозина си задават въпроса защо проблемите не бяха разрешени по-рано, а босовете ги оставиха за последния момент…
Все пак на „Армията“ вярват, че понеделник, 23 март 2015 година няма да е черен ден за ЦСКА.
Колкото и странно да звучи, назначението на нов треньор остава на заден план. Въпреки че този въпрос остава в сянката на финансовия мрак в Борисовата градина, шефовете действат и по темата.

Упорито се говори, че новият треньор със сигурност ще е българин. Засега везните клонят към вариант Методи Деянов, Галин Иванов или Александър Томаш да поемат ЦСКА. Но понеже те нямат необходимия лиценз, официално тимът ще бъде воден по време на мачовете от Димитър Пенев или от Сашо Борисов. Разбира се, има и други варианти – Филип Филипов, Адалберт Зафиров. Спрягано е даже името и на Георги Василев.