Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов за първи път обяви сумата, която клубът е получил от трансферите през зимата на Мишел Платини, Спас Делев, Янис Зику и Грегъри Нелсън. На пресконференция той обяви, че в касата на клуба са влезели 5.5 милиона лева, с които ще бъде спасен лицензът на отбора. Парите са изразходвани за задълженията на ЦСКА към Министерството на спорта, НАП и други.

На срещата с медиите присъстваха президентът Димитър Пенев, треньорът Стойчо Младенов, капитанът Тодор Янчев и юристите Радостин Василев и Борис Колев.

“Ще говоря за текущото състояние във финансова гледна точа. ЦСКА направи трансфери през декември и януари за 5,5 милиона лева. Имахме големи задължения към институции, НАП, Министерство на спорта и други текущи плащания. Ние изчистихме дълговете към министерството и НАП, за да получим лиценз и базите на концесия. Нашите задължение бяха 5 милиона лева. Останаха ни между 1,2-1,5 милиона към бивши играчи и служители, които ще изчистим до края на март, за да получим лиценз”, бяха първите думи на собственика.

Относно плановете си за развитието на отбора той добави: “В момента опитваме да стабилизираме ЦСКА финансово. Искаме да направим бази за мъжкия тим и школата. Тази година това ни е приоритет. Не сме се отказали от титлата и гоним нашата цел до края. Следващата седмица смятаме, че ще подпишем договора за базите. За първи път от 20 години държавата ще предостави нещо на ЦСКА.”

“Не смятам, че БФС действа тенденциозно срещу нас. Просто някои комисии не си вършат работата. Става въпрос например за юридическия им отдел. Нашите хора се опитват да се свържат с тях, както и с изпълнителния директор Борислав Попов, но тези господа не си вдигат телефоните. Пишат си смс-и. Ако това мислите, че е комуникация и диалог...”, коментира още Борисов по повод случая с Анисе.
СТЕФАН РАЛЧЕВ, БЛИЦ