Дисциплинарната комисия към БФС очаква доказателства от Лудогорец около случилото се на тренировката на разградчани на стадион "Трейс Арена" преди реванша от 1/8-финалите за Купата на България срещу Берое. В събота БЛИЦ първи разкри, че група от около 30 ултраси нападна с камъни и бомбички разградчани, като пострадаха Мичел Бургзорг, помощник-треньорът Явор Вълчинов и масажистът Петко Петков.

Лудогорец настоя БФС да разгледа сериозно случая и да наложи строги наказания на Берое и феновете-вандали. На днешното си заседание обаче Дисциплинарната комисия не взе никакво решение. Председателят й Юрий Кучев заяви, че от Лудогорец са им изпратили само отворено писмо, но в същото време не са представили никакви конкретни факти и доказателства за случилото се.

"Аз съм юрист и искам да съберем доказателства. Предварително нито един от членовете на комисията не си е формирал становище по случая. Искаме да съберем максимално информация, за да бъдем максимално обективни. Ако има някой, който трябва да бъде наказан, ще бъде наказан. В последните години не се е случвало да не сме налагали санкции, когато има доказателства", коментира председателят на Дисциплинарната комисия.

"Докато обсъждахме казуса стана ясно, че тренировката на Лудогорец се е провела на друг терен (б.р. - "Трейс Арена", който не е собственост на Берое. Стана ясно, че това е стадионът на Верея. Разбрахме, че непосредствено преди тренировката на Лудогорец там е имало мач на Верея. Призовахме длъжностните лица на този двубой да се явят на следващото ни заседание, защото те са станали свидетели на случилото се. Имало е достатъчно охранители, които са предотвратили по-сериозен инцидент. Но всичко това са приказки, нямаме нищо черно на бяло", каза Юрий Кучев.

"Нямаме доклад от полицията. От Лудогорец има само и единствено едно отворено писмо", добави председателят на Дисципа.

"Лудогорец, ако искат да представят доказателства. От Лудогорец имаме само едно отворено писмо. Освен това, нищо друго не сме получавали от Лудогорец. Ако имат допълнителни факти, трябва да ги представят. Искаме да ни кажат дали са уведомили Берое, че ще тренират на този терен. Няма нито медицинско, нито нищо. За момента това са само твърдения", каза още Юрий Кучев.