Дисциплинарната комисия към БФС одруса "Левски" и ЦСКА с по 4000 лева преди коледните и новогодишни празници. Причина за санкциите са агитките на двата тима, които са използвали пиротехически средства и са хвърляли предмети от трибуните на "Васил Левски" по време на вчерашното дерби от 1/8-финалите за Купата, спечелено от "сините" със 7:6 след дузпи. Комисията задължи ЦСКА да заплати щетите, нанесени от привържениците на "червените" на Националния стадион.

Играчите Дъстли Мулдер от "Левски" и Джаксън Менди от ЦСКА са наказани за по 1 среща за натрупани жълти картони. Освен това на двамата е наложена и парична глоба от по 1250 лева.

Решение на ДК към БФС:

Отложена среща от 1/8 финали Купа България

С предупреждения – 7 състезатели

С лишаване от състезателни права
Дъстли Роман Мюлдер - "Левски" - 1 мач и 1250 лева
Джаксън Менди - ЦСКА - 1 мач и 1250 лева

По Т. 1.2. от дневния ред:

ПО ДОКЛАД

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”Левски” имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За многобройни хвърлени предмети без последствие, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2, ДК налага на ПФК ”Левски” имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”ЦСКА” имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За многобройни хвърлени предмети без последствие, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2, ДК налага на ПФК ”ЦСКА” имуществена санкция в размер на 2000 лева.

Задължава ПФК ”ЦСКА” да възстанови щетите нанесени на Национален стадион „Васил Левски”, съобразно чл. 38, ал.1 от ДП на БФС.