Камерата на БЛИЦ TV посети "Герена" малко преди взрива на стадион "Георги Аспарухов". Рухването на централната трибуна ще бъде между 16:15 и 16:30 часа. Ураганът, който на моменти се вихри днес в София, няма да попречи за детонацията, увериха ни работниците. Въпреки това силният вятър създава проблеми за работещите, както и може да се окаже неприятен за живущите наоколо. Съвет към тези, които живеят близо до стадиона - затворете добре и обезопасете терасите си.

Около 13 часа на "Герена" продължаваше да кипи усилена работа. Бригадата довършваше "разфасоването" на Сектор "А", който е изцяло оголен, а днес ще рухне.

Без проблем се добрахме до мястото, на което обаче след 15:30 часа няма да бъдат допускани хора. Едната от алеите на централния вход на комплекса продължава да е изпълнена с паркирани автомобили, които обаче се очаква да бъдат преместени преди взрива.

Още отсега почти всички прозорци на големия жилищен блок срещу Сектор "А" са затворени. Някои граждани с любопитство надничаха изпод пердетата, очакващи с интерес взрива.

Въпреки силния вятър, разнасящ прах и боклуци, работниците довършваха поставените им задачи.

Отдавна са обезопасени параклисът и паметникът на легендата Георги Аспарухов до стадиона. Поставени са заграждения, които ще спират евентуални хвърчащи парчета от взрива. Паметникът на Гунди е опакован с дебел найлон, под който има и друга защита, гарантираща предпазването му.

На "Герена" вече има и засилено полицейско присъствие. Въпреки задаващия се взрив живущите наоколо засега нямат притеснения. Млада майка дори разхождаше момченцето си край стадиона, а вътре из алеите се разминахме с друга дама.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ TV КАДРИ И СНИМКИ ОТ ВЗРИВА НА "ГЕРЕНА"