Новият спортен директор на "Левски" Даниел Боримиров демонстрира завидно самочувствие на пресконференцията, на която беше официално представен. Всъщност Борето не се нуждае от представяне. Легендарният полузащитник на "сините" се завръща на същата позиция, която заемаше и през сезон 2008/2009, когато "Левски" завоюва шампионската титла. Боримиров заяви, че ще действа със замах, а точните му думи бяха: "Завърнах се с гръм и трясък!".

Той информира още, че договорът му е за 3 години. Боримиров заяви, че на всяка цена "Левски" трябва стане шампион, като за целта ще помага на Илиан Илиев, за който остава да се концентрира върху работата си с отбора. Боримиров също така сподели амбиции за налагане на повече юноши в първия състав.

"Аз съм твърдо зад Илиан Илиев. Футболистите трябва да разберат, че ние с него ще решаваме на кой да подновим контрактите. Който ни слуша и работи по нашия начин, той ще остане", заяви Боримиров.

"Трудно ми е да кажа какви промени има. С течение на работата ще мога да ви дам отговор на този въпрос. Ще се стремя това, което съм го дал, да го приложа и да станем шампиони, затова съм се върнал. Всяко едно нещо изглежда трудно, докато не си го направиш лесно", каза героят от САЩ`94.

"Вратата за Станислав Ангелов не е затворена. Това е решение на треньора. Щом той е стигнал до това заключение, аз заставам зад Илиан Илиев, той така е сметнал за необходимо. Станислав Ангелов сам трябва да си направи самоанализ на поведението. Аз я знам причината, но това ще си остане вътре в клуба, мисля, че така е правилно. Има неща, които трябва да си останат в съблекалнята. Ще държа много на дисциплината. Освен това смятам да присъствам на всяка една тренировка, за да следя нещата. Казах на играчите, че идвам в клуба, за да стана шампион", заяви Боримиров.

На въпрос дали е загърбил различията си със собственика Тодор Батков, спортният директор отговори: "Аз съм човек, който не обича да се връща назад. Каквото имаме да си казваме с Батков, ще го сторим на четири очи, като се видим и разговаряме. Важното е всички да работим за доброто на клуба и да спечелим титлата."

"Една от основните цели в работата ми ще бъде в първия отбор да има колкото се може повече юноши. Това ми е едно от първите неща, които съм си ги поставил като цел, с помощта на директора на ДЮШ Ясен Петров. Ще седнем, ще разговаряме, ще разбера и неговото виждане. Искам в нашия отбор да има юноши. Ще бъда много строг и взискателен към тях, защото ще искам да играят в първия отбор. Не казвам, че изцяло ще запълним първия състав с юноши, но ще даваме шанс на всеки от младоците, стига да го заслужават", каза още Боримиров.