Финансовият директор на шампиона Величко Дихонов реагира бурно на твърденията на Тодор Батков, дадени на пресконференцията на софийските клубове, че Литекс е построил най-красивия стадион в България с общински пари.
 
"Това са пълни измислици на човек, който не спира да лъже и заблуждава обществеността. Може да се направи проверка, че всичките средства за изграждането на този стадион, който отговаря на критериите и изискванията на УЕФА, са предоставени единствено от компанията-спонсор на отбора - "Литекс Комерс", заяви Дихонов пред сайта на “оранжевите”.
 
“Става въпрос за сериозната сума от 12 000 000 лева, които сме влагали през годините и продължаваме да инвестираме в съоръжението и спортната база. От тези милиони няма и едно левче, което да ни е дала общината. За разлика от Батков ние не чакаме помощ от държавата. Като решим да правим нещо европейско, не говорим празни приказки, а вадим пари от джоба си. Не знам защо Батков казва тези абсурдни неща, но ако е свикнал цял живот да получава всичко на готово, ние в Литекс не действаме по този начин. Явно обаче преиначаването на истината е характерна черта и стил в работата на Тодор Батков", допълни възмутен Дихонов.
 
Кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев също взе отношение по въпроса. "Няма нищо вярно в това, че с кредит на общината е реконструиран стадиона в този прекрасен вид. Всичките инвестиции по него и другите спортни терени в града са заслуга и дело изцяло на "Литекс Комерс". Общината няма абсолютно никакво финансово участие в проектите. Ако някой успее да докаже, че ние сме дали и една стотинка, ще му прехвърлим безвъзмездно цялата сума", сподели кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев.
 
"От 1996 г. до днес "Литекс Комерс" е вляла в спортни съоръжения над 12 милиона лева, като е създала единствения спортен център в България, без да търси каквито и да е било облаги. Всичко това благодарение на един човек - мецената Гриша Ганчев. Категорично заявявам, че не сме коленичили пред никого. Не сме търсили подаяния, не сме и получили. Няма и да искаме. Литекс не само не е взел един лев от държавата, а е дал много. Имаме прекрасно партньорство с общинските власти и този факт е донесъл прекалено много на обществото в Ловеч",  заяви изпълнителният директор на „Литекс Комерс” Илия Терзиев./БЛИЦ