Благодетелят на Лудогорец Кирил Домусчиев се включи в ефира на "Дарик" радио само часове преди решителната битка със Стяуа, която стартира в 21:45 часа на "Васил Левски". Босът на клуба от Разград заяви, че целта на отбора му е класиране в групите на Шампионска лига.

„Преди няколко години не сме си представили, че отборът може да играе плейоф за влизане в Шампионска лига. Всичко е възможно да се случи. Ще видим довечера. Надявам се, че момчетата са по-добре подготвени психически за този мач спрямо една година по-рано. Втора година Лудогорец си докарва прилични приходи“, коментира Домусчиев пред "Дарик".

„Клубът е с бюджет от порядъка на 6 милиона евро и е стабилен. Няма необходимост да се намаляват парите. Дори и да отпаднем и да останем в Лига Европа трябва да защитаваме името си и реномето на България. Клубът е достатъчно добре обезпечен на база резултатите си. Спонсорите от България и чужбина се увеличават. Продажбата на членските карти се увеличава“, добави собственикът на Лудогорец.

"По принцип е минус, че не играем на нашия стадион. Арената в Разград е с по-добър терен, публиката е по-близо до терена. В евротурнирите там трудно сме побеждавани. Минус е, но за съжаление това е положението. Надявам се, че новият стадион, който започнахме да строим ще получи лиценз от УЕФА и ще може да играем скоро на него“, продължи босът на Лудогорец.

„Всеки има право на избор. Всеки е решил в живота си какви ценности ще има. Не мога да кажа нито добро, нито лошо за тези български привърженици на футбола, които ще подкрепят Стяуа. Единственото, което искам е тези фенове, които дойдат да подкрепят Лудогорец е да останат доволни и да дойдат да подкрепят Лудогорец и на следващия мач. Програма минимум е шампионската титла, а програма максимум е групите на Шампионска лига. Лига Европа също е една програма минимум, когато не можеш да влезеш в Шампионска лига. В Лига Европа също има сериозни отбори, а също така вкарва доста пари в клубната каса“, каза Домусчиев.

„Съдбата на треньора в никакъв случай не зависи от мача срещу Стяуа. Наясно съм защо ние не сме в оптимална форма. Този треньор в следващите шест-седем месеца може да докаже своите възможности“, продължи босът на Лудогорец.

„Трансферният прозорец затваря. Нямаме възможност да купуваме. Ако продаваме, трябва да стане утре или вдругиден. Представянето в Лига Европа е приоритет и носи приходи на клуба. Няма да си позволим да продаваме футболисти“, коментира още Домусчиев.

„Настроението ще бъде минорно, но това ще бъде преживяно. Дано не се стигне до това нещо. Дано бог бъде с нас и не само да победим, а и да отстраним Стяуа“, надява се бизнесменът.

Реваншът между Лудогорец и Стяуа стартира в 21:45 часа и ще бъде предаван на живо в БЛИЦ и в ефира на btv action.

Шампионска лига - сезон 2014/15

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка


"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите