Група бизнесмени изявиха желание да придобият акциите на ЦСКА от “Титан”. От тяхно име пред обществеността излезе да говори бившият изпълнителен директор от управлението на Александър Томов – Александър Тодоров.

БЛИЦ се свърза с Тодоров, който внесе яснота около ситуацията.

“Чуваме се с хората от “Титан”, в контакт сме. Но ми изглежда малко несериозно да ходим на срещи в уговорен час, публикуван в някаква декларация. Вижте, ситуацията е много трудна, тук става въпрос за съществуването на ЦСКА, за това, клубът да го има, разбирате ли?! Защото документите на “Титан” са готови и в понеделник ще обявят дружеството във фалит. Оттеглят се, това си е тяхно мнение и право, никой не може да ги кара насила да стоят”, заяви Тодоров пред БЛИЦ.

На въпрос, какво означава обявяване във фалит, бившият шеф отговори: "Просто дружеството повече няма да извършва спортна дейност, т.е. няма да е спортно дружество. От което следва, че клубът на практика няма да го има, това е."

На въпрос, кои са все пак тези бизнесмени, които искат да придобият акциите на ЦСКА, бившият шеф отговори: “Не, не ме карайте да назовавам имена. Няма смисъл, няма да го направя. Няма значение кой е какво, важното е клубът да го има. Естествено, че Александър Томов също е с нас, ще помага със съвети. Опитваме се да спасим положението, имаме няколко часа, за да го направим. Говорихме и с Христо Стоичков, но нищо повече не мога да ви кажа. Питате ме конкретни неща, а ние все още мислим схема за спасението на ЦСКА.”

На въпрос, какво ще стане, ако и този вариант пропадне, може ли новото дружество ЦСКА 1923 АД да предприеме нещо, Тодоров коментира: “Не ми се вижда реално това нещо, а и не е правилно. Това е съвсем ново дружество, съвсем ново лице. По тази логика утре не Паро и Пенев, а други легенди решават и създават ново ЦСКА. Така може да има четири-пет отбора с имена ЦСКА. А и при ново дружество всички договори, всички концесии падат. Така всеки клуб може да претендира за “Армията” или Панчарево.”/БЛИЦ