Бившият треньор на "Левски" и ЦСКА Георги Василев - Гочето коментира днешното 134-о дерби между двата тима. Мустакатият специалист е ставал шампион и с двата тима и ги познава отлично.
 
Василев си пожела изненади на терена, но като онези от последното издание на сблъсъка, когато играчите се сбиха в края на мача и бяха показани 6 червени картона.
 
"Липсата на футболисти няма да се усети. Все пак това са професионални отбори и нямат само 11 играчи. ЦСКА е в по-изгодна ситуация, но "Левски" показа добър футбол в последния мач срещу "Ботев"", заяви Василев в интервю за "Тема Спорт".
 
Той заяви, че е крайно време "сините" да покажат игра, с която да защитят името си.
 
"С изключение на мача за Купата с "Ботев", "Левски" не показа добра игра. Сега е моментът. В ЦСКА са уязвими заради отсъствието на водещи играчи. Въпреки всичко и там има големи фигури.  Най-трудно ще им бъде да заменят Валентин Илиев, за останалите ще се намерят играчи", коментира специалистът.
 
Той отчете по-разнообразна и интересна игра на "червените" в последното дерби, приключило с победа 1:0.
 
"Не съм съгласен, че са победили единствено заради късмета. "Левски" игра добре в първите 20 минути, но след това ЦСКА показа самочувствие. Действаха по-агресивно, а от там дойде и предимството им", заяви треньорът.
 
Василев прогнозира равен мач, но обърна внимание на Валери Божинов и Мартин Петров като играчи, които могат да решат битката.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ