Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Капитанът на националния отбор на България Ивелин Попов даде интервю преди мача с Италия. Мнението му е публикувано в официалната програма за срещата, изготвена от БФС. Ето какво каза Попов, който след контролата с Кипър в средата на август се отнесе пренебрежително към феновете. Тогава той заяви: “Колкото преценяват, толкова да идват. Като преценят, да идват, ако не – не, няма да се молим на никого. И да ни псуват, и да не ни псуват, не им обръщаме внимание”.

-Ивелине, стартират световните квалификации. Първо посрещаме Италия, след това Армения. Какво очакваш от срещата с европейския вицешампион?
-Изключително труден двубой с оглед на това, че се представиха добре на европейското първенство. Италия е страна със страхотни футболни традиции, събрани са много класни футболисти. Предстоят ни изключително трудни квалификации, но ние имаме шансове

-Наблюдава Италия по време на европейското първенство - може ли да се кажеш, че я познаваш добре?
-По принцип не съм изпускал техен мач. Запознати сме с всички техни футболисти – в кои клубове играят, какви индивидуални качества притежават. Мисля, че няма с какво да ни изненадат, все пак това е Италия. Имаме пълната информация за този отбор.

-Кой според теб е най-опасният им футболист?
-От всяко едно тяхното звено може да дойде изненадата. Всички в техния състав са класни футболисти, доказани имена в световния футбол. Мисля, че трябва да бъдем мотивирани и концентрирани на 100 процента, защото една малка грешка може да ни коства много.

-В италианските медии пише, че Чезаре Прандели може да вземе много млади футболисти за мача. Това плюс ли е за вас?
-Да не забравяме, че това и Италия. Те имат огромен избор на футболисти. Те ще си направят сметка – ако излезе някой опитен играч, ще вземат на негово място футболист със същите качества, но с по-малко международен опит. Италия си е Италия.

-Какво очакваш от мача с Армения?
-Не подценявайте Армения! Те бяха на една точка от класиране за бараж на европейското първенство. Имам наблюдения над техния състав – събрани са изключително добри футболисти, играещи в силни отбори в силни първенства. Много сериозен съперник.

-Какво очакваш от нашата група? Тук са още два от финалистите на европейското – Чехия и Дания?
-Да ви кажа честно, не искам да правя сметки. Искам да играем мач за мач и след всеки двубой да имаме хубав точков актив - искам да трупаме точки.

-Очакваш ли от мача с Италия стадион “Васил Левски” да бъде пълен? Да има достатъчно публика, която да подкрепи националния отбор за новото начало?
-Сигурен съм, че за мача с Италия стадионът ще бъде пълен на 100 процента.

-Малко преди старта на световните квалификации ти смени клубната си принадлежност. Вече си в руския Кубан (Краснодар). Как се чувстваш там и ще бъдеш ли в добра форма за мача с Италия?
-Много се радвам, че преминах в този клуб, защото около двайсетина дни имаше една сага около моя трансфер. Радвам се, че всичко приключи и вече съм спокоен. Надявам се, че съм в оптимална форма за мачовете с Италия и Армения.

-Като капитан на националния отбор, какъв ще бъде твоят призив към феновете преди старта на световните квалификации?
-От нас зависи как ще ни тръгнат квалификациите. Сигурен съм, че на мача с Италия стадионът ще е пълен. Ако направим добър резултат, мисля, че феновете ще ни подкрепят до края на квалификациите. Българският фен е претенциозен – когато има резултати, идва на стадиона. Но всичко зависи от нас. Трябва да извлечем добър резултат от мача с Италия./БЛИЦ