ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Комисията за закрила на конкуренцията обяви по-рано днес, че дружеството, което иска да купи ЦСКА - "Лира Инвестмънтс", е регистрирано още през 2009 г. в Люксембург. Така се оказа, че компанията не е английска, както Александър Томов обяви преди дни.

След проверка в Търговския регистър на Люксембург излязоха на светло доста любопитни неща за кандидат-собствениците на "армейците". А по-рано БЛИЦ също така разкри, че ЦСКА продължава да е в ръцете на "Титан", като изненадващото е, че в Търговския регистър като Председател на Надзорния съвет беше вписан легендата Димитър Якимов, а не обявеният от Александър Томов - Лорънс Дейвис. За англичанина политикът обяви, че е посредник между ЦСКА и инвестиционната компания "Лира Инвестмънтс".

Данните за "Лира Инвестмънтс":

Lira Investments S.A.
Дата на публикуване
04.19.2012
Номер на обявлението
2012-1016-2012034183/32

Екстракт от резолюциите, приети на извънредното събрание на акционерите на 18 ноември 2011 година.

Резолюции:
Първа резолюция:
Извънредното общо събрание на акционерите да вземе решение дали да приеме оставката на Ани Хюберланд, Никол Рейнарт и Клоуди Шмид като директори и европейски консултанти.

Втората резолюция:
Извънредното общо събрание на акционерите реши да назначи следните лица като нови директори.
1.Жан-Бернард Зеймет.

2.Димитър Митев Александров

3.Калина Богданова Кръстева.

Трето решение:
Извънредното общо събрание на акционерите реши да назначи Førland Holdings Limited с адрес 284 Arch. Макариос III Avenue, CY-3105 Лимасол, Кипър за одитор на дружеството.

Четвърти резолюция:
Извънредното общо събрание на акционерите реши да прехвърли седалището на дружеството от 1 Nassau Street, L-2213, Люксембург на 29 Rue Alphonse Munchen L-2172 Luxembourg.

Мандатът на директорите и одиторите е до 2017 г., когато трябва да се проведе ново Общо събрание.

Източник Memorial - Официален вестник на Великото херцогство Люксембург
Оттук следва въпросът кои са тези хора? Бърза справка показва, че на последните парламентарни избори в България Димитър Митев е бил кандидат-депутат от коалиция "Българска пролет". Тя е формирана от политическа партия "Партия на зелените" и политическа партия "Българска социалдемокрация". Последната е на Александър Томов. Цялата коалиция е спечелила на изборите 0,113% или около 3000 гласа.

Интересното е, че кандидат-депутати на коалиция "Българска пролет" още са били:


1. Членът на Надзорния съвет на ЦСКА и легенда на "армейците" Петър Жеков, който е бил водач на листата в Ямбол и трети в София.

2. Вехди Юксен Малкоч - член на НС на ЦСКА, завършил ВТУ "Ангел Кънчев" - Русе, специалност "Електроснабдяване и електрообзавеждане".

Въпросните хора, заедно с друга легенда на "червените" - Димитър Якимов, образуват новия Надзорен съвет на ЦСКА, което първо БЛИЦ разкри по-рано днес.

3. Александър Тодоров - изпълнителен директор на ЦСКА и член на УС на "армейците". Тодоров е бил водач на листата на "Българска пролет" в Русе. През 2010 година за изпълнителен директор на "Лира Инвестмънтс" е бил назначен Александър Томов, но година по-късно е напуснал.